Panters op kruissnelheid

Boeckenberg - Kwik 31-22 (rust 13-7)

De wedstrijd begon met een mooie hulde voor " "A"ntwerpen Europese sporthoofdstad 2013". De cadetten van Boeckenberg hadden de eer om de speciaal ontworpen "A"vlag te mogen showen voor alle toeschouwers, spelers en fotografen.

Kwik kwam vandaag aan de start met hun nieuwe trainer Bart Goossens en de Speler van het jaar, Jesse De Bremaeker (Boeckenberg) ontving vandaag opnieuw een mooi geschenk.

De wedstrijd begon zeer goed, in de eerste 4 minuten vielen er al 4 doelpunten. En wat nog beter was, ze waren mooi verdeeld 2-2.

Dat zag er goed uit, maar Jesse De Bremaeker bracht in de 6de minuut Boeckenberg op voorsprong, en in de volgende 7 minuten scoorde Boekenberg nog 4 maal zonder dat Kwik kon tegenscoren.

Er was in 7 minuten tijd een kloof gemaakt van 5 doelpunten. Stand in de 13de minuut was 7-2.

Kwik zette dan terug enkel zeer mooie acties op die resultaat opleverden, waardoor het 1 minuut later 7-4 stond. Kwik kon echter de kloof niet wegwerken, want de 2 ingehaalde punten werden in enkele minuten door Boeckenberg terug recht gezet, en het liep zelfs nog iets verder uit.

2 minuten voor de rust miste Robin Cramm een penalty voor Kwik. De ruststand werd 13-7.

Tijdens de rust had de Kwik-coach Bart zeer goed met zijn spelers gepraat, want Kwik maakte in eerste 4 minuten van de 2de helft maar liefst 3 doelpunten op rij zodat de bordjes er ineens anders uitzagen 13-10, dat opende zeker terug perspectief.

Dit moest nu verder gezet worden, wat ook gebeurde, want de verkleinde voorsprong van Boeckenberg werd zelfs nog iets kleiner in de 40ste minuut, door Ken Vissers die 2 maal binnen de minuut kon scoren. De stand was dan 16-14.

Natuurlijk wist iedereen zeer goed dat er nog 20 minuten moesten gespeeld worden en dat Boeckenberg wel zou reageren, want Coach Hans had tijdens de TO even de puntjes op "i" gezet. Zo gezegd - zo gedaan, 10 minuten later stond het scorebord op 25-17.

Zou Kwik in de laatste 10 minuten nog iets extra kunnen brengen?

Ze deden erg goed hun best, ze scoorden nog 5 maal, maar dat was te weinig voor het te sterke Boeckenberg, want zij scoorden in de laatste 10 minuten nog 6 maal - Dus de voorsprong van 8 doelpunten werd vergroot naar 9.

In de voorlaatste minuut miste Robin Cramm nog een penalty voor Kwik.

De einduitslag was 31-22 in het voordeel van het betere team van Boeckenberg.

Kwik mag echter wel met opgeheven hoofd het veld verlaten, want ze maakten toch 22 doelpunten en 2 gemiste strafworpen, wat zeker niet slecht is tegen de landskampioen. De coach van Kwik zag het ook zeer positief in en benadrukte dat ook in zijn houding, wat zeer fijn is.

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 10/02/2013