Scaldis ook kruisfinalist

Scaldis – Riviera 20-18 (rust 9-7)

Na een wedstrijd die vooral spannend was omdat beide ploegen veel kansen misten is Scaldis ook al zeker van een plaats in de kruisfinales. Voor Riviera is het nog even bang naar onder kijken want daar is Meeuwen aan een opmars bezig.

Na een snel wedstrijd begin waarin om en om werd gescoord (2-2 na minder dan vijf minuten), viel de scoremachine wat stil. Beide teams wilden wel maar kregen de bal niet door de korf gegooid. Op het kwartier was de stand nog maar 4-4. In de laatste tien minuten nam Scaldis toch wat afstand en gingen we rusten met een 9-7 voorsprong voor de oranjehemden.

Vlak na rust leek Scaldis de wedstrijd in een beslissende plooi te gooien. Op een paar minuten tijd sloegen ze een kloof van vijf doelpunten. (13-8 na 37 minuten).Maar dan maakte Scaldis het zichzelf moeilijk . De kansen werden niet afgewerkt en Riviera begon stelselmatig aan de voorsprong te knagen. Ze naderden een paar maal tot op een doelpunt. De gelijkmaker viel echter niet. Zo gingen we de laatste vijf minuten in met 16-15. Daarin kon Scaldis weer uitlopen, en de ganse Scaldis aanhang slaakte een zucht van opluchting toen de 18-15 viel met nog twee minuten op de klok. Riviera gaf echter niet op en in die laatste minuten werd nog vijf maal gescoord. Scaldis bleef aan de goede kant van het scorebord en won met 20-18. Voor Riviera een gemiste kans, want tegen dit Scaldis waren vandaag punten te rapen. Door deze zege kan Scaldis de tickets voor Herentals al bestellen. Voor Riviera worden het nog drie lastige weken.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 10/02/2013