U bent hier: Skip Navigation Links

Scaldis doet nog altijd mee

Scaldis - AKC : 26 - 20 (rust 11-11)

 

AKC neemt bliksemstart, maar kan het niet bestendigen. Scaldis start zeer traag, maar eens op toeren is het niet te stoppen.

Beide ploegen kennen Kwik Indoor als "hun" thuiszaal, dus geen echt thuisvoordeel.  

In de eerste helft is het AKC dat direct de leiding neemt via Sam Bedeer en gedurende de eerste 11 minuten is het enkel AKC dat kan scoren -  de stand is dan al vlug 0-5 geworden. Dat had niemand verwacht.

Na een degelijke Time Out van coach Detlef begint de scoremachine van Scaldis op te starten via David Peeters in de 12de minuut. Na 14 minuten staan de bordjes op 2-6 en kort daarna begint er een strafworpenreeks van maar liefst 5 stuks achter elkaar, 1 voor AKC en 4 voor Scaldis. Resultaat, na al die strafworpen komt de stand op 6 - 7 in de 23ste minuut -  een gans ander uitgangspunt dan 10 minuten daarvoor.

Vanaf dan werd er afwisselend door beide teams gescoord en gingen we de rust in met  een 11 - 11 stand op het scorebord.

 

In de 2de helft was het opnieuw AKC dat de openingstreffer scoorde, maar nu volgde Scaldis op de voet.

In de 40ste minuut was het 14-14, en vanaf dat ogenblik begon Scaldis op voorsprong te komen - maar bij AKC liep het minder goed - er werd door Scaldis stilaan een kloofje van 3 - 4 doelpunten geslagen. In de 54ste minuut was het 20-17.

In de laatste 5  minuten met de "real play time" werd er nog 9 maal gescoord, 3 maal door AKC en 6 maal door Scaldis.

De eindstand was duidelijk 26-20, Scaldis verdiende winnaar en behoudt zo de 3de plaats.

Voor AKC zullen de volgende wedstrijden nog heel belangrijk zijn, wat ook geldt voor Riviera en Kwik en Meeuwen, want deze teams zijn nog niet veilig voor de gevreesde degradatie.

Het vervolg zullen we zien na een weekje rust vanwege het Internlandweekend (2+3/2 ) zeker kort opvolgen.

 

 

 

 

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 27/01/2013
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune