U bent hier: Skip Navigation Links

Geen EC-naweeën voor Panters

Riviera – Boeckenberg 20-30 (rust 8-12)

Bij aanvang van de wedstrijd worden scheidsrechter Geoffrey Picqueur en Jesse De Bremaeker in de bloemetjes en champagne gezet voor hun gouden korven. Er waren ook attenties voor de andere genomineerden.

Topscoorder en kersverse speler van het jaar Jesse De Bremaeker geeft ineens zijn visitekaartje af. Binnen de twee minuten staat het 0-2. De rest van de eerste twintig minuten van de eerste helft wordt er wel aan een hoog tempo gespeeld maar beide teams vinden het gat van de mand niet echt. Zelfs een strafworp wordt gemist. De stand is pas 3-5. De volgende tien minuten breekt het dan toch los. Boeckenberg blijft altijd aan de leiding maar Riviera pikt regelmatig zijn goaltje mee. Bij de rust staat er 8-12 op het bord. De kenners vragen zich dan al af of Riviera dat hoge tempo ook in de tweede helft zal kunnen volhouden.

Vlak na de pauze kan Riviera even milderen maar dan vinden de Panters het welletjes. In luttele minuten gaat het naar 9-18. Het verschil is gemaakt en van dan af speelt Riviera weer mee. De Panters verzorgen het spektakel, wat tot mooie doelpunten maar even grandioze missers leidt. Riviera doet dapper mee scoort er ook nog een pak, maar ze kunnen de leider niet meer bedreigen. Het is nog enkel wachten op de dertiger van Boeckenberg. Die eer is in de slotminuut  voor Panter captain Sofie Goossens, met haar vierde van de dag. Davor Duronjic had er dan al 9 op zijn teller staan. Jesse De Bremaeker sluit af met 7 en bij Rivier ais Mitch Lenaerts de beste schutter met 6.

Na het interland weekend volgende week gaan we de laatste vier speeldagen in met Boeckenberg nog altijd aan de leiding. Riviera blijft nog altijd de adem van Kwik en Meeuwen in de nek voelen.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 28/01/2013
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune