Sikopi steviger op plaats 4

Sikopi - Kwik 18 - 17 (rust 10-6)

Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd. Sikopi kon zijn plaats 4 bevestigen, Kwik won best om uit die gevaarlijke degradatiezone weg te raken.

We kregen een blitzstart van Sikopi. Reeds in de allereerste aanval, in de eerste 30 seconden van de wedstrijd scoorde Lars Mattheyses. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Chana Solie die via een vrijworp de bordjes weer in evenwicht bracht. Vanaf toen was het vooral Sikopi dat scoorde. Kwik had wel enorm veel pech in de afwerking en moest dus lijdzaam toezien hoe de Rabbits afstand namen. Ondertussen waren de gemoederen op en achter de bank van Kwik een beetje uit de hand aan het lopen. Maar het zou, voorlopig toch, nog beperkt blijven tot wat geroep. Zo gingen we rusten met een 10-6 voorsprong voor Sikopi.

Na de pauze kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als voor de koffie. Sikopi dodelijk in de afwerking, Kwik kwam tekort aldus hun coach na de wedstrijd. Even was er hoop, toen Kwik na ongeveer 7 minuten spelen op 3 punten kwam. Sikopi liet echter niet gebeuren en begon terug vlotter te scoren. Ondertussen werd de sfeer er niet beter op. De duels werden bitsiger, soms op het randje, maar er vielen geen kaarten.

Met nog 6 minuten te spelen stonden de Leftbank Rabbits 5 korven voor (18-13). Wedstrijd gespeeld dus zou je denken, maar dan misreken je jezelf wel eens, vooral als je tegen Kwik speelt. Die geven niet af en plots begon het scoren dan wel te lukken. Gestaag knabbelden ze aan hun achterstand, maar de tijd bleek tekort. Net voor het eindsignaal lukte Robin Cramm een ver schot en legde zo de eindstand vast. 18 - 17 dus en al bij al een verdiende overwinning voor Sikopi.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 27/01/2013