Gouden wissel doet wedstrijd kantelen

Voorwaarts – Scaldis 29-27 (rust 9-15)

Dat het in de topleague alle kanten uit kan bewees deze wedstrijd nog maar eens. Twee voluit hun spelers aanmoedigende supporterstribunes zagen Scaldis het best van start gaan.  De Great old liep vlot 1-6 uit en Voorwaarts kon hen niks in de weg leggen. De spitsen zaten volop in de greep van de goede Scaldisverdediging en kregen geen bal naar de mand gegooid. Het Scaldis spel was niet zo veel beter maar de afwerking was er wel. Na twintig minuten wezen de bordjes 4-8. In de laatste tien minuten werd nog volop gescoord, maar het bleef altijd Scaldis dat de koord hield. De 9-15 voorsprong halfweg was zelfs niet overdreven.

Een snel Voorwaarts doelpunt na de pauze werd even vlot gecounterd. En dan deed coach De Vijlder een dubbele gouden wissel. Ben Wouters -, al twee weken op de bank gestart kwam samen met Julie Caluwé, terug na een blessure en operatie,  in de ploeg.  Een geprikkelde Wouters scoorde tweemaal binnen de minuut en als maatje Wim De Decker hem dat nadeed sloeg de Voorwaarts motor opeens aan. Scaldis spartelde nog wat tegen. Glenn Ruts zorgde er op zijn eentje voor dat Scaldis er terug vier voor kwam ( 16-20 op het kwartier). Maar Voorwaarts was ontketend en tien minuten voor het einde bij 21-21 was alles te herdoen. Wat volgde was een tien minuten durende thriller met ploegen die er volop voor gingen. Slag om slinger werd er gescoord en bij Voorwaarts was het enthousiasme net iets hoger. In die laatste tien minuten zagen we niet minder dan veertien doelpunten en was het uiteindelijk Voorwaarts dat de twee punten thuis hield met een 29-27 zege.

Wim De Decker met 11 en Bart Cleyman met 10 waren de topschutters van dienst. Voorwaarts komt nu samen met Scaldis op plaats twee met 2 punten achterstand op leider Boeckenberg. Eerste achtervolger Sikopi volgt op twee punten. Het worden nog spannende weken.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 23/01/2013