Scaldis doet het weer

Scaldis - Boeckenberg 20-15 (rust 10-10)

Een wedstrijd tussen de voorlopige 1 en 2, want ook Voorwaarts komt nog goed opzetten. In de heenwedstrijd had Scaldis in het Boeckenbergcenter kunnen gaan winnen met 20-24. De verwachtingen van beide teams lagen hoog -  Boeckenberg wou dat terug rechtzetten en Scaldis wou het nog eens overdoen. Ook voor Boeckenberg een mooie startwedstrijd voor de Europacup qua tegenstrever, want er zullen op het hoogste niveau door het Nederlandse KZ/Hiltex ( Koog Zaandijk) ook geen kansen cadeau gegeven worden.

De eerste heft begon in  elk geval zeer goed. Er werd goed om en om gespeeld, en beide teams gaven aan elkaar niet veel af qua scoreverloop. Even leek het of Scaldis al vroeg een kloofje kon maken, maar Boeckenberg zette in de 16de minuut de zaak recht op 4-4. Scaldis kon nog enkele keren in de eerste helft op een 2 punten kloof komen, maar Boeckenberg wist het telkens terug te brengen naar het kleinste verschil en we gingen de rust in met een gelijke stand van 10-10, wat een correct beeld gaf van de eerste helft. Aan elkaar gewaagd.

In de 2de helft kwam Boeckenberg zeer gedreven op het veld en scoorde direct 2 doelpunten in 2 minuten achter elkaar. De volgende 2 minuten vielen er weer 4 doelpunten, maar nu van beide partijen en kwam de stand op  13-13. We werden echt verwend, dat zag er goed uit, de supporters gaven hun teams volle steun en dat uit volle borst.  Gezellig ! Scaldis nam echter de leiding terug over en gaf ze niet meer af - de afwerking bij Boeckenberg begon te haperen, en zodoende konden ze maar 5 keer scoren in de 2de helft, wat natuurlijk tegen Scaldis niet voldoende is. Scaldis kon op zijn beurt 10 maal scoren, net zoals in de eerste helft. De eindstand werd 20-15.

De Tsjechische referee heeft de wedstrijd zeer goed geleid samen met een zeer goede Belgische assistente Anita Van Buynder. De kans is groot dat Boeckenberg volgende week, in de te verwachten finale tussen Boeckenberg en KZ/Hiltrex, deze scheidsrechter terug zal zien, want ook hij is daar actief als IKF referee en is goed bezig.

We duimen er allen voor dat Boeckenberg de Europa Cup mee mag meebrengen naar België.

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 15/01/2013