Riviera kan weer naar boven kijken

Riviera – Kwik  19-14 (rust 9-7)

Gezien de overwinning van Meeuwen de avond voordien was deze wedstrijd voor beide ploegen van zeer groot belang. De zenuwen stonden dan ook hoog gespannen. Vanaf de eerste minuut werd er volop voor de aanval gekozen. Het spel golfde op en neer. Er werd om en om gescoord zodat er na tien minuten een terechte 3-3 o het bord stond. Onder impuls van Mitch Lenaerts kon Riviera dan een eerste kloofje slaan (6-3 op het kwartier). Maar Kwik liet niet begaan en knokte zich terug in de wedstrijd, 7-6 na achttien minuten. Dan volgenden er een kleine tien minuten snel maar ook slordig spel  waarin er niet gescoord werd. Na een oponthoud wegens blessure (bal op de neus) van Laura Durwael, die gelukkig kon verder spelen, liep Riviera terug drie doelpunten uit. Na enkele gemiste kansen kon Kwik dan toch tegenscoren op vrijworp zodat we gingen rusten met 9-7.

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld als bij het begin van de eerste.  Maar Riviera heeft nu wel een voorsprong en Kwik kan die niet meer ingehaald krijgen. Ze komen een aantal keren tot op een doelpunt maar de gelijkmaker valt niet. In het laatste kwartier wordt Kwik steeds zenuwachtiger wat hun spel niet ten goede komt. Ook een aantal wissels brengen geen baat. Het is Riviera dat de kloof verder kan uitdiepen en door deze 19-14 zege weer wat naar boven kan beginnen kijken. Voor Kwik wacht volgend weekend de belangrijke wedstrijd tegen Meeuwen.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 14/01/2013