Panters zonder problemen

Boeckenberg – AKC 30-19 (rust 14-8)

Ondanks de midweek wedstrijd toch een ruime belangstelling in het Boeckenberg Sportcenter voor deze wedstrijd. We zagen ook veel scouters van de andere leagueteams. Ook de spelers van beide teams hadden er duidelijk zin in. Binnen de minuut stond er 1-1 op het bord. Vanaf dan liep Boeckenberg langzaam maar zeker uit. AKC kon regelmatig tegenscoren maar keek bij de rust al tegen een 14-8 achterstand op. Het publiek kon zich nog het best vermaken met de nogal pittige duels tussen Duronjic en Hardies in het ene vak en Campers en Bo Van Hoof in het andere.

Na de pauze ging het een tijdje gelijk op. Elk AKC doelpunt werd onmiddellijk gevolgd door een van Boeckenberg. Tot het spel van de Panters wat slordiger werd , het scoren minder vlot liep en AKC langzaam dichter bij kwam. Op een kwartier van het einde werd het 19-16. Maar wie anders dan topschutter Jesse De Bremaeker (vandaag weer goed voor 9 stuks) kon de ban breken. In dat laatste kwartier begon Boeckenberg opeens wel heel vlot te scoren en was het langs AKC kant over en uit. Het werd tenslotte nog een ruime 30-19 winst voor de Panters. Een vlotte oefenpartij voor de Europacup volgende week. Maar om daar in de finale potten te breken moet het spelpeil nog omhoog en moeten de slordigheden uit de passing vond Boeckenberg voorzitter Frank De Schrijver. In de league staan de Panters nu 4 punten voor op eerste achtervolger Scaldis. Dat kunnen er zondag 6 worden na hun onderling duel.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 9/01/2013