Kwik stunt bij Scaldis

Scaldis - Kwik: 21 - 23 (rust 14-11)

Na de winst gisteren van Riviera bij hekkensluiter Meeuwen konden de Kwikkers maar best hetzelfde doen. Makkelijker gezegd dan gedaan als je tegenstander Scaldis heet.

En zo begon de wedstrijd ook, vlot scorend door de Scaldianen die in amper 6 minuten een 5-0 voorsprong bij elkaar knalden. En dat liet dus het allerergste vermoeden voor het verdere verloop van de wedstrijd voor Kwik. Nu is Kwik nooit verlegen om te stunten en hun vechtlust is soms legendarisch te noemen. Zo ook vandaag. Gestaag knabbelden ze aan hun achterstand, wat er uiteindelijk toe leidde dat na 23 minuten de bordjes weer gelijk stonden. 9-9. Was dit een teken aan de wand voor Scaldis? Zo leek het niet want Scaldis bewees waarom ze op de tweede plaats staan. Via het trio Van Riet - Peeters David en Cleyman gingen we rusten met een 14 - 11 voorsprong voor Scaldis.

De tweede helft begon met een doelpunt van Jolijn Bayens die zo kon milderen tot 2 punten. Wat toen volgde was een regelrechte trhiller. Doelpunten over en weer en een kleine kloof van 2 punten voor Scaldis. Deze konden ze behouden en zelfs nog één doelpunt uitbreiden tot aan de 52° minuut. Toen scoorden Lies Bollaert (3x) Jolijn Bayens en Ken Vissers. 5 doelpunten op rij dus en Scalis stond erbij en keek ernaar. Ze konden geen korf meer gemaakt krijgen en de overwinning voor Kwik was een feit. Een verdiende overwinning na een ongelooflijke inzet en geloof in eigen kunnen. Eindstand dus 21 - 23. Topscoorders bij Scaldis waren David Peeters (8) en Bart Cleyman (7). Bij Kwik gaat deze eer naar Ken Vissers (7) en Liesbeth Bollaerts (6)

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 7/01/2013