Riviera iets veiliger

Meeuwen - Riviera 13 - 14 (rust 9-6)

Het was voor beide teams de match van de waarheid. Meeuwen moest winnen om zo eindelijk van die  nul weg te geraken, Riviera omdat ze anders wel echt dik in de problemen zouden komen en de rest van de competitie telkens voor een zware opgave staan.

De wedstrijd begon langzaam. In de vijfde minuut kreeg Riviera een strafworp die werd gemist door Mitch Lenaerts. 3 minuten later was het dan Meeuwen dat via Renske Dardenne de score kon openen. Zo kabbelde de wedstrijd verder. Weinig echt hoogstaand korfbal, daarvoor was de inzet te groot denk ik. Wel een Meeuwen dat gretig op zoek ging naar die allereerste overwinning. En het was vooral Yannick Wauters die de mand wist te vinden. Zo gingen we rusten met een voorsprong voor Meeuwen van 9-6.

Na de thee kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Meeuwen domineerde de wedstrijd en Riviera liep een beetje achter de feiten aan.Na een kwartier spzelen in de tweede helft vond de Riveiracoach het welletjes en greep in met 4 vervangingen. Dit bleek een gouden zet, want plots begon alles wel te draaien. Ondertussen stond Meeuwen wel 5 korven voor (13-8) en waren er nog 15 minuten te spelen. Even was er commotie. Laura Durwael kwetste zich en de scheids liet, volledig volgens de richtlijnen, nog één kans toe, maar deze werd gemist. Na de verzorging van voormeldde speelster was het al Riviera dat de klok sloeg. In de resterende tijd scoorden ze maar liefst 6 maal op rij. Bij Meeuwen sloeg de stress toe en lukte er niets meer. Jammer, want het heeft er meer dan 55 minuten naar uitgezien dat ze het laken naar zich toe zouden trekken. Maar daarvoor moet je wel scoren uiteraard en de tegenstrever verdedigend van de mand weghouden. En daar wringt een beetje het schoentje. Een overwinng zat er dus niet in voor de Meeuwen, Deze ging uiteindelijk naar Riviera na een niet echt hoogstaande wedstrijd. Maar in zulke wedstrijden is enkel en alleen het resultaat belangrijk. Eindstand 13 - 14.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 6/01/2013