Laatste speeldag heenronde

Dit weekend staat de laatste speeldag van de heenronde op het programma. Zowel boven als onder in de rangschikking zijn er een paar interessante duels. Het begint al op zaterdag met AKC-Sikopi. Voor de troepen van Luc Tossens een uitgelezen kans om een rechtstreekse concurrent voor de kruisfinales op vier punten achterstand te zetten. Voor de Left Bank Rabbits de mogelijkheid om terug aansluiting te vinden. Een echte vier punten wedstrijd dus. Met Voorwaarts-Boeckenberg beginnen voor de Panters een paar drukke weken. Drie op een volgende topwedstrijden in de league , dit weekend Voorwaarts , volgende woensdag AKC en de zondag daarop Scaldis zijn de ideale aanloop naar het Europacup avontuur in Boedapest de week nadien. Kunnen de Panters hun drie op een rij winnend afsluiten dan zijn ze voor die EC al zeker van een kruisfinale plaats en staan ze tevens in pole-postion. De eerste klip nu zaterdag is geen gemakkelijke opdracht. De Elsdonkers scoren vlot, vooral langs de dames en krijgen vrij weinig doelpunten tegen. Maar of dat genoeg is om topscoorder Jesse De Bremaeker aan banden te leggen blijft nog te bezien.  Onderaan neemt Meeuwen het op tegen Riviera. Indien Meeuwen nog kans wil maken op rechtstreeks behoud dan is dit de wedstrijd die moet gewonnen worden. Benieuwd of coach van Heijningen zijn ex-team kan verslaan. Op zondag is er dan nog Scaldis-Kwik. Op papier een zege voor Scaldis, maar Kwik blijft een moeilijk te bespelen tegenstander die als het zijn dagje heeft altijd iets meer kan. Zeker met de kennis van het resultaat van Riviera-Meeuwen zal Kwik altijd een tandje besteken.

Ook in de promoleague zijn er een paar interessante wedstrijden. Floriant-Putse op zaterdag is er daar een van. Voor Putse de match van de waarheid. Een nederlaag zou een wenkende degradatie dichterbij brengen. Voor Floriant kan een zege dan weer een aansluitng met de middenmoot en dus veel kans op een verlengd verblijf in de promoleague betekenen. Na de eerder onverwachte nederlaag bij Minerva vlak voor Kerstmis is Ganda zijn supporters toch een revanche verschuldigd. Of een uitmatch naar Temse daarvoor een prima gelegenheid is zal nog moeten blijken. Beide ploegen zullen sowieso middenmoters blijven dit seizoen. Vooral voor Ganda moet dat teleurstellend zijn. Na de hard bevochte zege bij Catba kan Vobako wat meer zekerheid krijgen over plaats twee en de Lotto Arena. Maar dan mogen ze geen punten laten liggen thuis tegen Minerva. Dat laatste kan de punten zeker nog gebruiken want ze staan nog altijd op een slechte plaats. De runner-up wedstrijd tegen de tweede uit Hoofdklasse 1 is voor de meeste promoleague ploegen niet altijd gemakkelijk gebleken.

En dan is er nog op zondag de derby tussen Borgerhout/GW en Catba. Kan de revelatie van dit seizoen iets beginnen tegen de autoritaire leider? Voor Catba is de heenronde alvast geslaagd. De nieuwkomer heeft zeker zijn plaats in de promoleague. Er kan dus zonder complexen gespeeld worden en wie weet…

U ziet het, weer een programma om de korfballiefhebbers te verwennen.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 3/01/2013