Voorwaarts blijft in top vier

RIVIERA - VOORWAARTS 14 - 23 (rust 3-9)

Op papier moest dit een erg spannende wedstrijd worden. Beide ploegen konden de punten immers goed gebruiken. Riviera omdat ze zo het degradatiespook uit hun buurt konden houden, Voorwaarts kon, bij winst, alweer een stap dichter bij Herentals plaatsen.

Het werd echter geen echte wedstrijd. Daarvoor was het aanvallend, maar vooral verdedigend overwicht van Voorwaarts te groot. Zoals het scoreverloop al laat uitschijnen. Riviera kon amper 3 keer scoren in de eerste 30 minuten waarvan amper één veldgoal. De andere 2 waren vanop de stip.

Dan maar uitkijken naar de tweede helft. En zowaar, deze begon veelbelovend, met onmiddellijk een doelpunt van Mitch Lenaerts.

Echter, Voorwaarts kon zich daar maar moeilijk bij neerleggen en na 10 minuten was de stand al 9-16. Wedstrijd gespeeld dus en doordat de druk in de verdediging van Voorwaarts wegdeemsterde konden de Purple Wolves iets beter in de match komen. Echter, op zo'n dagen begint alles tegen te zitten en ze hadden dan ook echt geen geluk in de afwerking. Of zou het toch zo zijn dat men geluk moet afdwingen? Blijkbaar was het gemis van hun coach op de bank en naast de lijn te groot voor Riviera om een vuist te maken. Eindstand zoals gezegd 14 - 23. (Top)scoorder in deze wedstrijd was Wim De Decker met 6 korven.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 16/12/2012