Laatste speeldag voor eindejaarsstop

Dit weekend staat de zesde speeldag op het programma. De laatste voor de eindejaarsstop. Even geen leaguekorfbal maar met z’n allen naar Rotterdam waar de challenge gespeeld wordt. Met dit jaar een primeur. Voor het eerst neemt in Belgisch clubteam , in casu Boeckenberg, deel. Maar eerst nog even die zesde speeldag afwerken. In de rangschikking begint zich een eerste afscheiding aan te tekenen. De top vijf heeft 3 punten voorsprong op de onderste regionen.  Komt daar dit weekend verandering in. Gezien de geprogrammeerde wedstrijden is alles mogelijk. Binnen de top vijf gaat medeleider Scaldis zaterdagavond op bezoek bij Sikopi. Hopelijk is het Linkeroeverteam al bekomen van de nederlaag bij Boeckenberg. Voor Scaldis was het tot nu toe elke wedstrijd knokken. Dat zal deze keer niet anders zijn. De winnaar blijft zeker bovenaan de rangschikking. Op zondag is de moeilijkste klus voor het laatst geklasseerde Meeuwen. Op bezoek bij Boeckenberg valt er meestal weinig te rapen, en met de vorm waarin de Panters zich nu bevinden , met een gemiddelde van 28 doelpunten per wedstrijd zal dit niet anders zijn. Wie houdt topschutter Jesse De Bremaeker van zijn wekelijks aantal (8,4 gemiddeld) doelpunten af ? In de twee andere wedstrijden Kwik-AKC en Riviera-Voorwaarts kan het alle kanten op. Zowel voor Kwik als Riviera is het dé uitgelezen kans om onderaan weg te geraken en terug aansluiting te krijgen met de middenmoot. Anders wordt het voor hen na Nieuwjaar vooral naar beneden kijken.

En met onze 43 doelpunten gemiddeld per wedstrijd moeten we niet veel onderdoen voor de Nederlandse topleague waar het gemiddelde na vijf speeldag 46 is. Redenen genoeg om nog eens een wedstrijdje mee te pikken.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 13/12/2012