De boodschap niet begrepen ???

Deze reactie ontvingen we afgelopen weekend van een juryvoorzitter.  Ik heb hier maar een bedenking bij : "Dat zal bij ons niet gebeuren (?)"  . Die boodschap werd blijkbaar niet echt begrepen.

Dit weekend :

een korfbalwedstrijd begint met één minuut stilte voor de herdenking van de dood van een lijnrechter en tegen het zinloos geweld dat blijkbaar schering en inslag is in deze tijden.

Alle toeschouwers en spelers vinden dit een prachtidee, zo wordt mij voor aanvang verteld. Ik kan het daar alleen maar eens mee zijn. De wedstrijd is nog geen 5 minuten oud of blijkbaar zijn diezelfde spelers en supporters alweer vergeten waarvoor we zopas een ingetogen moment hebben gehad.
De scheidsrechter kreeg nog geen kans om zich te bewijzen. Vanaf de allereerste ingreep wordt hij/zij verbaal enorm hard aangepakt. En wat het allemaal nog erger maakt, beide partijen hebben blijkbaar besloten om deze scheidsrechter vogelvrij te verklaren en bij alles uit hun dak te gaan en zo de sfeer voor de enkele neutrale mensen die daar waren te verpesten.

Het zal wel zijn dat er fouten zijn gebeurd. Maar zo'n reacties verdient niemand. Als daar enkele idiote heethoofden op de tribunes zitten, die enkel en alleen boel willen maken, dan hits je op deze manier die figuren nog extra op. Hollandse toestanden zijn dan niet ver meer weg.

Gelukkig is het zover niet gekomen, maar beste mensen, denk toch eens even na voordat je zulke fratsen(?) uithaalt. Of moeten er binnenkort wedstrijden afgelast worden omdat de refs in staking gaan, of erger nog, massaal besluiten om te stoppen?

Hopelijk denken jullie de volgende keer 2 maal na alvorens je nog eens besluiten om uw frustraties af te reageren op de wedstrijdleiding.

Een zeer aangeslagen juryvoorzitter.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 10/12/2012