Leider bijna verrast

Borgerhout/GW - Ganda 20-15

Bijzonder vreemde wedstrijd. De thuisploeg op de hoogte van het gelijkspel van Vobako kan rustig acteren, Ganda heeft niks te verliezen, alles te winnen .. Onder een bijzonder karige aanwezigheid valt al vlug op dat de bezoekers het beste spel op de vloer brengen. Ondanks dat Ganda onderligt in de rebound scoort het vlot via terechte stippen. De thuisploeg blijft schieten vanop grote afstand zonder enige vorm van succes , integendeel , Ganda is baas door de secuurdere afwerking en de zebra's hebben meer tegenstand dan waar ze vorige wedtrijd achter aan het solicteren waren; tenminste de suppo's dan ..

Met twee doelpunten voor vangt Ganda de tweede helft aan en scoort direct ...een verrassing in de maak zo lijkt. Voor welke reden dan ook kantelt de wedstrijd ; de thuisploeg vervangt een niet scorende en zwak verdedigende  spits  door Derkinderen en die geeft direct zijn visitekaartje af. Ganda laat het inside spelen voor wat het is en begint dan ook heil te zoeken in wanhoopsschoten van buiten de 15 meter, zonder resultaat .De thuisploeg combineert nu vlotter en verzilvert de korte kansen , Ganda tot dan goed ballend verspilt dan zijn laatste adem in het verhaal halen tov van de scheidsrechter, resulterend in 3 gele kaarten ...weg concentratie en met slechts twee doelpunten achter mist het een stip en een eenvoudige inloper .De thuisploeg houdt de punten thuis zonder echter te schitteren, de bezoekers waren dichtbij de verrassing...

Geschreven door: Harry Buvens - Gepubliceerd op: 10/12/2012