Jesse De Bremaeker verslaat Kwik

Kwik – Boeckenberg 19-31 (rust 8-14)

Een aangenaam begin van deze sportieve wedstrijd. Kwik laat de mooiste aanvallen zien, mist echter een paar opgelegde kansen en heeft nog pech met ballen die uit de mand draaien. Boeckenberg is doelgerichter en scoort wel. Na vijf minuten staat het 2-2. De missers beginnen Kwik echter op te breken en zo kunnen de Panters op het kwartier tot 4-8 uitlopen. Bij 5-9 volgt er een eerste time-out voor Kwik. Die brengt even soelaas want Kwik komt terug tot 7-9. Maar vooral Jesse De Bremaeker scoort vandaag uit al hoeken en hij brengt Boeckenberg terug verder voor. Aan de rust is het verschil opgelopen tot 8-14.

Na de pauze begint Kwik aan een inhaalrace. Boeckenbergcoach Leeuwenhoek ziet het gevaar en neemt een time-out. Dit kan echter niet beletten dat Kwik na een goede wissel op tien minuten van het einde terug komt tot op 16-18. Wie zich aan een spannende slotfase verwacht komt bedrogen uit. Binnen de minuut staat Boeckenberg er terug vier voor. Kwik probeert nog wat tegen te doen. Wissels noch time-outs brengen zoden aan de dijk. Het wordt zelfs nog een echte afstraffing wanneer Boeckenberg in de laatste vier minuten nog zes keer scoort en zo de eindstand op 19-31 brengt.

Jesse De Bremaeker was outstanding en met zijn veertien doelpunten de hoofdverantwoordelijke voor de ruime Panterzege. Bij Kwik was Ken Vissers met 7 doelpunten de topscoorder. Een weder optredende Veronique Biot scoort in haar eerste leaguematch dit seizoen meteen vijf keer.

28 Jesse De Bremaeker.jpg

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 3/12/2012