Wie blijft op kop?

Met vier koplopers, of zeven ploegen op een kluitje van 2 punten, kan het niet anders dan dat alle wedstrijden van volgend weekend in de Topleague weer belangrijk zijn. Er zal alvast een leider minder zijn op zondagavond want zaterdag nemen Sikopi en Voorwaarts het tegen elkaar op. Aan pronostiekjes wagen we ons niet meer want iedereen kan momenteel van iedereen winnen. Maar een ding is zeker, de winnaar van dit duel zet een stap verder richting kruisfinales terwijl de verliezer op achtervolgen is aangewezen. Na amper drie weken is al duidelijk dat de plaatsen voor Herentals duur zullen zijn dit jaar. Ook op zaterdag een duel in de bodem van de rangschikking: Meeuwen –AKC. Twee jaar geleden een memorabele wedstrijd in de Lotto Arena waarvan iedereen de gevolgen nog weet: Meeuwen in de kruisfinales en een toenmalig zwalpend AKC in de ‘Aldi’league. Nu liggen de kaarten enigszins anders. Het is Meeuwen dat er niet zo best voorstaat en er de schwung van vorig seizoen niet in krijgt, terwijl AKC – dat de grote drie al mocht bekampen – enkel tegen Boeckenberg werd weggespeeld.  Meeuwen kan dus best punten pakken zaterdag want anders ligt een lang seizoen achtervolgen op de loer voor de discipelen van Roel van Heijningen. Voor AKC is het een kans om zich in de middenmoot te vestigen en meer naar boven dan naar beneden te kijken.

De tot nu seizoensrevelatie Kwik kan zondagnamiddag tegen Boeckenberg eens testen hoe ver ze werkelijk staan. Na de nederlaag tegen Scaldis zijn de Panters echt op dreef geraakt. Ze zijn het best scorende team uit de league met gemiddeld 26 doelpunten per wedstrijd. Benieuwd wat het zondag wordt.

In Riviera-Scaldis tenslotte staan de topschutters van de vorige seizoenen Mitch Lenaerts en Bart Cleyman tegenover elkaar. Riviera draait stukken beter dan twaalf maanden geleden en ook Scaldis is in goede doen. Alles staat garant voor een leuke wedstrijd, hopelijk gespekt met een pak doelpunten.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 29/11/2012