Topwedstrijd

AKC - Scaldis 22-23 (rust 9-11)

Een moeilijk e start qua scorend vermogen bij beide teams. Het duurde 6 minuten alvorens het schot raak was via AKC (Leen Claes), daarna terug een scoreloze tijd tot de 10de minuut toen Scaldis kon scoren uit een vrijworp omgezet door Bart Cleyman.

Daarna wist AKC uit te lopen tot 4-2 in de 13de minuut. Uiteraard was er nog niets gebeurd want in de 15de minuut stond het al terug 5-5.

We kregen een pittig spelpatroon aan beide kanten en er werd zodoende ieder op beurt bijna gescoord tot de 28ste minuut van de eerste helft. Scaldis kwam daar 2 doelpunten voorsprong en kon dit kleine kloofje behouden tot de rust met 9-11.

Na de rust was het AKC dat binnen de 2 minuten de stand terug gelijk maakte naar 11-11.  Ook nu gaf men geen duimbreed toe aan elkaar, en om de paar minuten ging het scorebord aan beide kanten naar boven. Een mooie match voor alle supporters.

Op 10 minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 20 - 20 -  Gewoon zeer Prachtig om hier aanwezig te zijn.

Opnieuw begon het kat en muis spel, nu in de real play time - maar Scaldis kon terug een klein kloofje maken 20-22 in de 58ste minuut.

Direct kwam er als reactie een mooi ver schot van Jary Hardies voor AKC à 21-22 .

In die periode had de assistent coach van Scaldis eventjes de zenuwen niet bedwang en liep tegen een gele kaart aan.

Scaldis dame Britt Logisse wist in de voorlaatste minuut van achter de korf te scoren en bracht de bordjes op 21-23.

Maar het was nog niet gedaan - Bo Van Hoof wist uit de laatste vrij worp te scoren voor AKC 22- 23 en toen stonden er nog 45 seconden op de wedstrijdklok. Het kon nog alle kanten uit!

De bal ging nog naar de Scaldis aanval zonder score en kwam snel terug in de aanval van AKC, maar ook hier kreeg men de bal niet meer door de mand.

Een prima topmatch, waar beide teams even sterk waren gedurende de ganse wedstrijd maar het zat hem in kleine details, juist niet of wel scoren maakte de winst uit in de real play time.  Einduitslag 22-23 in het voordeel van Scaldis.

Topscoorders AKC = Jari Hardies 4x - Jens Van Hoof 4x - Bo Van Hoof 4x

Topscoorders Scaldis = Bart Cleyman 10x - Glenn Ruts 4x