Meeuwen verzuipt in tweede helft

Voorwaarts – Meeuwen 31-19 (rust 14-12)

Ondanks het late (21u15) aanvangsuur toch nog heel wat toeschouwers voor deze topleaguewedstrijd. Beide ploegen starten met een ‘youngster’ in de basis. Bij voorwaarts is dat Roy Van Laeken, bij Meeuwen mag Zahra Verhoeven na twee goede invalbeurten de plaats innemen van Renske Dardenne die sukkelt met rugproblemen.  De wedstrijd komt traag op gang. Pas na enkele minuten scoort Meeuwen een eerste keer, waarop Voorwaarts vrij snel gelijkstelt. Weer een poos later scoort Wim De Decker twee maal op rij en bezorgt Voorwaarts zo een twee punten kloof. De volgende minuten scoren de teams om en om zodat het na twintig minuten 8-6 staat. Met twee doelpunten van Ben Wouters komt Voorwaarts er vier voor. Maar voor de rust kan Meeuwen met twee doelpunten op rij die kloof weer halveren.

Vlak na de pauze lukt Meeuwen de aansluitingstreffer. Voorwaarts repliceert meteen en dan mist Meeuwen een cruciale strafworp. Zo blijft de 2-puntenkloof bestaan tot de tiende minuut (18-16). Dan scoort Wim De Decker er terug twee op een rij en Meeuwen stort in. Het volgende kwartier bakken ze er niks meer van. Overhaast en slordig spel langs Meeuwenkant zorgt er voor dat Voorwaarts gestaag kan uitlopen tot 29-16. Enkel in de laatste minuten kan Meeuwen na een reeks wissels nog wat tegenscoren, maar het eindresultaat is een 31-19 afstraffing. Meeuwen zal zich dringend moeten herpakken wil het uit de gevarenzone geraken.

Wim De Decker werd met 11 doelpunten de topscoorder van deze wedstrijd.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 25/11/2012