Meer van dat !

Een eerste topleague weekend met spannende wedstrijden, discussies langs de lijn en verrassende uitslagen. We zijn amper één speldag ver en bij sommige teams knippert er al een oranje(voor rood is het nog wat te vroeg) lampje. Inderdaad de prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld, maar je mag de achterstand niet te groot laten worden. Een aangezien drie van de vier kruisfinalisten van vorig seizoen hun openingswedstrijd al verloren zijn er dit weekend geen ‘onbelangrijke’ wedstrijden.

Neem nu AKC – Boeckenberg. Als nieuwkomer ( of beter opnieuwkomer) bij een finalist gaan winnen is niet iedereen gegeven. Kan AKC het in eigen huis nog eens? De tegenstander zal zeker geprikkeld zijn. Alhoewel Scaldis-coach Elewaut ‘ikke wel’ zei, waren er weinigen die verwachtten dat de Panters hun openingswedstrijd gingen verliezen. AKC dus op zoek naar bevestiging , Boeckenberg naar eerherstel. Dat belooft voor zaterdagavond.

Ook Scaldis – Voorwaarts is zo’n beladen wedstrijd met een beetje geschiedenis. Revanchegevoelens, geen voeling met de kop verliezen, … Het zal allemaal wel meetellen zondag zeker. Nu liefst met vuurwerk op het veld en niet in de tribunes.

Ook de andere twee wedstrijden Meeuwen-Kwik en Riviera-Sikopi hebben alles in zich op de liefhebbers te bekoren. De bezoekers willen op de ingeslagen weg verder gaan , de thuisploegen willen in dit vroeg stadium geen extra punten verliezen.

Het zou mij dus niks verwonderen dat er zondagavond terug vrij close uitslagen op de scoreborden staan en dat de nullen en de maxima al uit de rangschikking zijn verdwenen.  Ik kijk er al naar uit.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 15/11/2012