Nieuwkomer pakt direct eerste punten

Voorwaarts - AKC 16 - 17 (rust 9-12)

voor aanvang van deze eerste wedstrijd van het nieuwe zaalseizoen, was het afwachten hoe AKC zijn verblijf van één seizoen promo zou verteerd hebben. De vice-landskampioen moest bevestigen.

en van in het begin van de wedstrijd was het al Voorwaarts wat de klok sloeg. Dodelijk efficiënt in de afwerking kwamen ze na 13 minuten op een 6-1 voorsprong.Toen liet Shiara Driesen van kortbij de vakken draaien. 2 minuten later en via 2 korven van Jade Rotiers binnen dezelfde minuut, was de comfortabele voorsprong weg (6-4). De groen-witte bus liet het hier niet bij en via Wim Dedecker en Annelies Vandenberghe stonden de bordjes na 20 minuten spelen 9-6 in het voordeel van Voorwaarts. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren voor AKC, die allerminst onder de indruk waren. Voorwaarts kon niet meer scoren, AKC 6 maal op rij. Ruststand was dan ook een verdiende 9-12.

De tweede helft begon sterk verdedigend langs beide kanten. Het was duidelijk wat de instructies van de coachen onder de rust waren geweest. zo kwam het dat we ruim 7 minuten moesten wachten op een doelpunt. Annelies Vandenberghe was de gelukkige.De andere Annelies (Senecaut) deed haar duitje ook in het zakje en zo kwam Voorwaarts terug tot op 1 korf. Ben Wouters had de eer om de score terug in evenwicht te brengen, 13-13 na 45 minuten speeltijd.

Wat toen volgde was niet echt bevorderlijk voor hartlijders. Duels op het scherp van de snee, stevig ook, maar nooit over het randje. Uiteindelijk bleek AKC het best bestand tegen de druk en met nog 1,5 minuut te gaan was het Nick Mertens die de eindscore binnengooide. Eindstand 16 - 17.

Nu is het aan AKC om te bevestigen dat dit geen éénmalige glansprestatie was. Voorwaarts herpakt zich het best volgende week al, wil het niet vanaf het begin uitgeschakeld zijn voor de prijzen.
Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 11/11/2012