Kofiedik kijken

Als het in de topleague al spannend gaat zijn, dan is het in de promoleague niet minder. Hier zijn er natuurlijk minder plaatsen waar ‘prijzen’ verdeeld worden. De hoofdvogel is een ticket voor de topleague volgend seizoen. Eerste gegadigde hier is natuurlijk Borgerhout/GW dat zo snel mogelijk terug wil. Maar de Zebra’s zijn zeker niet alleen. Ook runner-up Vobako klopt al een tijdje aan de poort. En hoe zit het met de anderen zoals Minerva, Ganda, Putse? Maar ook Temse, Catba en Floriant zijn niet te onderschatten. Elke speeldag zal het knokken worden voor elk puntje. Niemand wil terug naar hoofdklasse 1 noch de altijd verraderlijke runner-up spelen in Bloso op vrijdagavond. Meer gegeerd is die wedstrijd in Lotto Arena, waar je als promoleague team eigenlijk niks te verliezen hebt. Een nederlaag wordt logisch gevonden en bij winst mag je naar het Walhalla. Niet verwonderlijk dat de strijd open blijft tot de laatste speeldag. De eerste weken zullen we een beetje en verkeerde kijk op de rangschikking hebben aangezien de wedstrijd Minerva – Ganda pas op 23/12 gespeeld wordt.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 6/11/2012