Boeckenberg wint finale

Boeckenberg - Voorwaarts 24-21 (rust 14-10)

Ook hier zijn de supporters meer dan op post. Er heerst een prettige ambiance. Eerste Boeckenberg aanval , eerste goal, Jeffrey Campers. Een minuut later zorgt die ook voor de 2-0. De Panters lijken goed vertrokken. Een listig uitgevoerde vrijworp levert bijna de 2-1 op. Het is echter Sara Goossens die aan de overzijde voor 3-0 zorgt. Voorwaarts neemt zijn eerste time-out en we zijn nog geen vijf minuten weg. Annelies Vandenberghe scoort de eerste voor Voorwaarts. We zijn ondertussen acht minuten bezig. Veronique Biot antwoordt meteen 4-1. En Wim De Decker op vrijworp brengt de stand op 4-2.  Julie Caluwé en Filip Van Rompaey hangen de bordjes weer gelijk  . Jeffrey Campers met zijn derde brengt de Panters weer op voorsprong. Maar Brice Mardesson zorgt onmiddellijk voor 5-5. De wedstrijd is nu echt losgebarsten. Nick Janssens voor 6-5. Annelies Vandenberghe  tekent de 6-6 aan. Het eerste kwartier zit er op. Wim De Decker brengt Voorwaart voor het eerst op voorsprong. Dat duurt maar een paar seconden. Jesse De Bremaeker met zijn eerste voor 7-7. Nick Janssens op vrijworp en de Panters terug op kop. Niet voor lang echter via Filip Van Rompaey wordt het 8-8. Even een korte pauze voor het scorebord als beide teams een paar kansen missen. Het tempo ligt ontzettend hoog. We gaan de laatste tien minuten in als Jesse De Bremaeker de 9-8 scoort. De aanvallen volgen elkaar op. Maar de bal wil er niet in. Via Wim De Decker wordt het dan toch 9-9. Zo gaan we de laatste vijf minuten in. Boeckenberg neemt nu een time-out.  Mooi schot van Davor Duronjic  brengt Boeckenberg weer voor. Even later wordt het verschil terug 2 doelpunten . Duronjic voor 11-9. Met de rust in zicht lopen de Panters  verder uit . De Bremaeker op strafworp voor 12-9. Via Annick Dekeyser en Sara Goossens wordt het 13-10. Nick Janssens scoort op doorloper 14-10. In de laatste seconde mist Jesse De Bremaeker nog de strafworp die het 15-10 had kunnen maken. We gaan dus rusten  met 14-10.

We zijn klaar voor de tweede helft. Wat kan Voorwaarts nog doen? Na twee minuten scoort  Wim De Decker 14-11, maar Karen Van Camp brengt Boeckenberg weer 4 voor. Even later zorgt Duronjic voor 16-11. Slaan de Panters nu de definitieve kloof?  Jens Janssens zorgt echter  voor 16-12.  Een eerste wissel bij Voorwaarts. Jef Van Pelt komt Brice Mardesson vervangen.  Op strafworp brengt Wim De Decker Voorwaarts terug tot 16-13. Even een onderbreking na een blessure voor Julie Caluwé. Maar ze kan verder. Voorwaarts mist drie kansen om dichterbij te komen.  Jesse De Bremaeker en Davor Duronjic missen niet. Boeckenberg staat 18-13 voor. Annelies Vandenberghe maakt 18-14. Het spel wordt heviger maar slordiger. Wim De Decker brengt Voorwaarts weer in de wedstrijd door de 18-15 te scoren. We hebben nog een kwartier te gaan. Annick Dekeyser brengt de stand op 18-16. Nick Janssens scoort de 19-16. Annelies Vandenberghe houdt het spannend 19-17. Wim De Decker scoort 19-18, direct beantwoordt door Jesse De Bremaeker 20-18. Het is niet direct champagnekorfbal maar het blijft spannend. Jens Janssens voorde 20-19 . Nog tien minuten te gaan. Time-out en nog tien spannende minuten voor de boeg. Nick Janssens brengt Boeckenberg er  weer twee voor.  Beide teams  gaan volop voor de zege. Via Campers ronden de Panters een lange aanval succesvol af. 22-19 en de laatste zes minuten komen er aan. Boeckenberg kan de bal iets langer in aanval houden. Daardoor kan Jesse De Bremaeker de stand op 23-19 brengen. Als Voorwaarts op drie minuten voor het einde dan nog een strafworp mist lijkt de buit binnen voor de Panters. Zeker als Duronjic voor 24-19 zorgt. De volgende strafworp gooit Filip Van Rompaey  wel  binnen. Gevolgd door nog een van Wim De Decker. 24-21 met nog twee minuten te spelen. Boeckenberg speelt het slim en maakt optimaal  gebruik van de schotklok. Ze winnen de finale met 24-21.

NKRU8214.JPG SPLT0999.JPG

foto's www.korfbalfoto.be

herbeleef de wedstrijd op www.korfbaltv.com

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 27/03/2012