Riviera blijft in de topleague

Vobako - Riviera 12 - 15 (rust 5-8)

De vorige keer dat Vobako in de Lotto Arena stond was 4 jaar geleden. Vlak voor het invoeren van de korfballeague speelden ze de finale voor het kampioenschap van tweede klasse. Tegenstander was toen Groen-Wit en het werd een memorabele wedstrijd. Gelijkspel , ook na verlengingen en een eindeloze reeks strafworpen . Voor herhaling vatbaar vandaag ?

Voor Riviera is het de eerste maal dat ze in Lotto Arena staan. Zeker en vast niet voor de wedstrijd waar ze op gehoopt hadden. Een dergelijke wedstrijd kan altijd elke kant uit.  Wie zal het vandaag halen ?

Beide teams worden luidkeels aangemoedigd door een grote schare supporters. Na een afgeslagen aanval van Vobako forceert Mitch Lenaerts een doorbraak en een strafworp waarop hij zelf de 0-1 vastlegt. De volgende aanval is het al 0-2 na een schot  van Sofie Blanckaert.  Riviera gaat door , 0-3 via Kristof Van Campen. Vobako mist de aansluiting op strafworp. Vobako lijkt even onder de indruk van de omstandigheden en kan nog niet echt een goede aanval opzetten. Na zeven minuten scoort Jill Driessens de 0-4. Vobako neemt een time-out. Dat brengt nog niet dadelijk verbetering. Vobako blijft kansen missen. Na een paar aanvallen zonder doelpunt wordt Mitch Lenaerts nog eens fout afgestopt, waarna hij zelf voor de 0-5 zorgt. We zijn al een kwartier weg en nog steeds heeft Vobako niet gescoord. Na 17 minuten scoort Rien Janssens eindelijk de 1-5. Even later valt de 2-5 via Elke Michiels. Nog 10 minuten te gaan in deze eerste helft. Vobako komt dichterbij . Koen Van de Water zorgt voor de 3-5. Als even later de 4-5 (Rien Janssens) valt is het Riviera dat even van slag lijkt. Het heeft dan ook al tien minuten niet meer gescoord. Met zijn derde strafworp  zet Mitch Lenaerts de 4-6 op het bord. Elke Michiels scoort 5-6 maar Dennis Vermeiren en Mitch Lenaerts zetten een voor Riviera meer geruststellende 5-8 als ruststand op het bord.

Eerst goal na de pauze is voor Rien Janssens (6-8).Kristof Van Campen zet Riviera echter terug drie doelpunten voor. Even later is het 6-10 , terug Van Campen. Vobako mist een paar mooie kansen. Dat kan hen zuur opbreken, vooral nu Sabrina Cools het verschil op 6-11 brengt. Kan Vobako nog eens terugkomen? Riviera gaat nu verder op zijn topleague ervaring, via Dave Reestman wordt het 6-12.  Op strafworp brengt Koen Van de Water Vobako op 7-12. Met nog een kwartier te spelen wordt het 8-12 via Arne Van de Water. Rien Janssens met haar vierde brengt het vuur terug in de wedstrijd 9-12.  Het is nog niet afgelopen. Tijd voor een time-out bij Riviera. De zenuwen staan hoog gespannen langs beide kanten . Er staat ook veel op het spel. Het wordt weer spannend als Rien Janssens ook de 10-12 scoort. Nu is het Riviera dat de kansen mist. Tot Dennis Vermeiren na een zeer lange aanval toch de 10-13 kan binnen gooien. Met deze stand worden de laatste tien minuten aangevat.  Wissel bij Vobako waar Johny Pauwels in komt. Maar een strafworp aan de overkant, omgezet door Dennis Vermeiren laat Riviera weer toe een 10-14 voorsprong te nemen. Kan Vobako nog eens voor spanning zorgen? Op strafworp komt Vobako terug tot 11-14. Nog vijf minuten te spelen. Met nog drie minuten te spelen scoort de pas ingevallen Gitte Van Gorp 12-14. Riviera probeert het nu slim aanvallend uit te spelen. Het wordt een echte zenuwenslag. Riviera is duidelijk het meest ervaren en via Sabrina Cools winnen ze de wedstrijd met 12-15. Dat eerste kwartier heeft Vobako de das om gedaan.

NKRU7590.JPG SPLT0564.JPG

foto's : www.korfbalfoto.be

herbeleef de wedstrijd op www.korfbalTV.com

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 27/03/2012