Doorbreekt Vobako de Antwerpse hegemonie ?

Staat de samenstelling van de finale nog niet vast, dan is de beslissende wedstrijd voor de Runner-up wel bekend. Het wordt een strijd tussen Riviera en Vobako. Dat Riviera daar staat is zeker een verrassing aangezien zij vorig jaar nog kruisfinalist waren. Voor Vobako wordt het een beetje een revanche voor de wedstrijd van 3 jaar geleden, tegen toen nog Groen-Wit. Aangezien toen, vanwege de opstart van de League, er geen promotie was verbonden aan de titel in tweede klasse.

Vobako is dan ook erg gebrand op deze wedstrijd, en wil in navolging van Meeuwen vorig jaar, tonen dat het verschil tussen Top- en Promoleague kleiner is geworden.

Ook voor de promotie van korfbal, zonder Riviera hierbij onrecht aan te doen, zou het een uitstekende zaak zijn dat een niet-Antwerpse vereniging een plaats verovert in de Topleague.

De wedstrijd voor de Runner-up kan dan ook gezien worden als een strijd tussen Antwerpen en de rest van Vlaanderen.

Slaagt Vobako in zijn opzet ? Ze rekenen in ieder geval op de aanhang van gans Vlaanderen.

Geschreven door: Karel Bastiaensen - Gepubliceerd op: 22/03/2012