Kwik ook bij junioren kampioen

Putse – Kwik 14-19 (rust 6-10)

We sluiten een bewogen weekend af met de juniorenfinale tussen Putse en Kwik. Kwik opent de score na een lange aanval afgerond door een mooi schot. Een minuutje later staat het al 0-2. Op strafworp wordt het 0-3. Putse kan hier - aanvallend niks tegen in brengen. De volgende Kwik aanval zet de 0-4 op het bord. We zijn amper zes minuten ver. Putse scoort nu toch de 1-4. Kunnen ze terug in de wedstrijd komen? Het wordt snel 1-5 . Weer prachtig gedaan van Tess Mathis. De doelpunten blijven vallen. Putse voor de 2-5. Op strafworp wordt het 3-5. We krijgen een wedstrijd. Aanvallen langs beide kanten volgen elkaar op. Kwik neemt meer afstand. 3-6 tien minuten voor rust. Strafworp voor Kwik en voor Putse voor 4-7. Kwik blijft afwerkend beter en komt verdiend 4-8 voor. Putse kan dadelijk minderen naar 5-8. Een verdedigende flater bij Putse laat Kwik echter simpel de 5-9 aantekenen. Putse mist een strafworp voor 6-9. Langs de andere kant mist Kwik niet en zo wordt het 5-10. Kwik wil het te snel en te mooi doen en mist zo enkele kansen. In de slotminuut komt Putse tot 6-10 terug.  Kunnen ze het nog redden in de tweede helft?

De tweede helft begint met een strafworp voor Kwik , dadelijk gevolgd door een doorloper . Kwik loopt 6-12 uit. Een strafworp voor Putse brengt hen tot 7-12 terug. De Putse supporters geloven er nog in. Maar Kwik blijft de betere ploeg en zorgt direct voor weerwoord 7-13. Putse doet ook nog mee en het staat 8-13. Even later is het 9-13. Een mooie Kwik aanval wordt zuiver afgerond en Kwik staat weer vijf doelpunten voor 9-14. Het spel gaat over en weer maar de kansen worden gemist. Putse kan dan nog eens tegenscoren. Met 10-14 gaan we de laatste tien minuten in. Strafworp voor Kwik brengt hen op 10-15. Putse ook op strafworp voor 11-15. Mooi schot van Kwik voor de 11-16 en terug een mooie aanval voor 11-17. Putse scoort ook nog eens op schot de 12-17. Met 12-18 voor Kwik gaan we de laatste vier minuten in. Putse kan nog eens tegenscoren 13-18 en 14-18. Op de buzzer scoort Kwik de eindstand 14-19. Met Kwik wordt de beste ploeg verdiend kampioen, maar Putse bood meer dan goed weerwerk.

NKRU6583.JPG        NKRU6607.JPG

IMG_9055klein.jpg

foto's www.korfbalfoto.be

Deze en alle andere jeugdfinales zijn te bekijken op www.korfbaltv.com