Kwik naar finale na spannende wedstrijd

Kwik – Voorwaarts 14-13 (rust 8-8)

Sinds het invoeren van de schotklok zijn ook de juniorenwedstrijden een stuk spectaculairder geworden. Anders dan op het hoogste niveau zijn ze ook meestal wat sportiever. Zo ook onze  eerste junioren wedstrijd. Volop aanvallend spel. Met in de eerste minuut een strafworp voor Kwik dadelijk gevolgd door het antwoord van Voorwaarts 1-1. Een paar minuten ater rond Voorwaarts twee opeenvolgende aanvallen mooi af en komen zo 1-3 voor. Dan gaat het even snel. Voorwaarts voor de 1-4 , en een prompt antwoord van Kwik 2-4. De tribunes daveren. Kwik scoort de 3-4 en we zijn pas acht minuten ver. De 4-4 volgt in de volgende aanval. Deze junioren serveren ons topkorfbal. Weer een kans en 5-4 voor Kwik . Van een ommekeer gesproken. Voorwaarts is even aangeslagen maar de 5-5 laat niet lang op zich wachten. Het spel gaat heel snel op en neer. Binnen de minuut wordt het 6-6.  Het blijft een aangenaam kijkstuk. Voorwaarts neemt een schot terug de leiding 6-7. Een strafworp langs elke kant zorgt voor 7-8 , waarna Kwik weer gelijk maakt 8-8 . We gaan de laatste vijf minuten voor de rust in. Het wordt nu even wat rommelig. Het spel mist precisie. Er wordt niet meer gescoord.

Na rust scoort Kwik vrij snel de 9-8. Voorwaarts mist een paar kansen op de gelijkmaker. Maar ook langs de kant van Kwik is de afwerking niet meer zo goed. Op doorloper valt de 10-8 dan toch. Deze tweede periode wordt gekenmerkt door veel inzet . Er zijn wel minder doelkansen. Kwik werkt beter af en komt zo 11-8 voor. Voorwaarts kan terug reageren en komt op 11-9. Wanneer het de volgende aanval 11-10 wordt komt het vuur terug in de wedstrijd. Maar Kwik scoort direct daarna de 12-10. Tien minuten voor het einde valt de 12-11. En vlak daarna de 12-12. Alles is nog mogelijk. Kwik neemt weer de leiding 13-12. Ze nemen zelfs weer een twee punten voorsprong. 14-12. Voorwaarts heeft nog vijf minuten om alles recht  te zetten. De 14-13 valt dus juist op het goede moment. We gaan de laatste twee minuten in. Voorwaarts doet er alles aan om gelijk te komen. Kwik is echter iets slimmer en pakt zo de eerste juniorenfinaleplaats

NKRU4489.JPG     SPLT7968.JPG

foto's www.korfbalfoto.be