Speeldag 4 : Zwaartepunt op zaterdag

Na 3 speeldagen is de topleague opgesplitst in 4 groepjes van 2 met telkens 2 punten verschil tussen de groepen. Volgend weekend staat de vierde speeldag op het programma.

De wedstrijden met de meeste spankracht werden op zaterdagavond geprogrammeerd.

Te beginnen met SikopiAKC. De Pioniers staan op plaats 3 en zijn het best scorende team uit de league. Wegens kwetsuren dienen ze onder andere Yve Van Harneveldt te missen. AKC pakte vorig weekend zijn eerste punten en heeft het zowel Scaldis als Boeckenberg knap lastig gemaakt. Met een Nick Janssens in topvorm en Jari Hardies die elke week beter wordt langs AKC kant en Birthe De Wachter en Lars Mattheyses bij de Pioniers belooft het een boeiend spektakel te worden, met hopelijk veel doelpunten. Als Sikopi als winnaar uit de bus komt behouden ze aansluiting bij de top en zetten ze een concurrent voor een kruisfinaleplaats op 4 punten. Wint AKC dan komt er een hergroepering onder de top en wordt het zeker een spannende strijd voor de kruisfinaleplaatsen. Redenen genoeg om af te zakken naar Antwerpen Linkeroever waar de inworp om 20u30 wordt gegeven.

In de andere wedstrijd geeft Voorwaarts Riviera partij. De Rivierenhofploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. 40 doelpunten uit 3 wedstrijden is ook te weinig om aan de top te kunnen meedraaien. Zowel tegen Boeckenberg als AKC gingen de paars-witten in het laatste kwartier onderuit. Riviera heeft dringend punten nodig als het de rest van het seizoen niet aan de staart van de rangschikking wil blijven hangen. Voorwaarts leed vorig weekend zijn eerste nederlaag van het seizoen bij Boeckenberg. Desondanks blijven de Elsdonkers favoriet voor deze wedstrijd. Hun scorend vermogen en hun sterke dameskwartet, met topscoorster Julie Caluwé, moet hen toelaten om de punten thuis te houden en de voeling met de koplopers niet te verliezen. De wedstrijd vangt aan om 20u45 in sporthal De Nachtegaal in Kontich.

Op zondag trekken de leidersploegen naar de lagere regionen.

Scaldis gaat naar Borgerhout. Qua scorend vermogen doen beide teams het even goed, maar de Zebra slikken gemiddeld 8 doelpunten meer per wedstrijd dan Scaldis. Het zou ook hier een doelpuntrijk spektakel kunnen worden. Als Joni Verheyleweghen er net als vorig weekend 10 binnen gooit zullen Bart Cleyman en David Peeters aardig uit de hoek moeten komen om de punten mee naar huis te nemen. Afspraak om 15u30 in Plantin-Moretus.

Voor de laatste wedstrijd trekt landskampioen Boeckenberg naar Kwik. De Panters komen stilaan op dreef en Kwik kon nog geen punten pakken deze competitie. Kwik is ook de ploeg met het meeste tegendoelpunten (een gemiddelde van 25 per wedstrijd). Met Johan Moons en Ben Wouters hebben de Biekes nochtans goede schutters in hun rangen. Als Erik Van den Bulck nu ook nog de verdediging in lijn krijgt zouden ze wel eens voor een verrassing kunnen zorgen, zoals ook Scaldis op het veld al eens ondervond. Coach Tossens die net zijn contract met een jaar verlengd zag zal wel een plannetje hebben om de 2 Kwikkers aan banden te leggen en via zijn dames de koppositie te blijven behouden. Zondag om 15u30 in Kwik indoor.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 3/12/2009