RKC eerste winnaar van het weekend

Sint Gillis Waas – RKC 8-13 (rust 5-6)

Eerste wedstrijd van de avond en van het lange weekend. Het eerste doelpunt van de avond valt op strafworp na exact vier minuten spelen. Het was ook de eerste echte doelkans 0-1 voor RKC. Dikke tien minuten later worden nog eens opgeschrikt . Nu een strafworp voor Sint-Gillis. Deze wordt echter gemist. Maar een minuutje later valt dan toch de 1-1. De volgende minuten neemt Sint-Gilis-Waas de match in handen. Met twee shots komen ze 3-1 voor. We zijn net iets over halfweg de eerste helft. Tijd dus voor een time-out voor RKC. De brengt direct baat. Het wordt 3-2. Met nog tien minuten te gaan wordt het weer gelijk 3-3.  Via strafworp komt Sint-Gillis-Waas terug voor 4-3. Maar ook RKC begint nu eindelijk op niveau te spelen. Ze komen 4-5 voor. Vier minuten voor de rust komt Sint-Gillis-Waas terug tot 5-5. Voor de rust kan RCK via een mooi schot tot 5-6 uitlopen. In de slotminuut mist Sint-Gillis de strafworp die hen gelijk had kunnen brengen.

Na de rust is de eerste kans ook terug voor Sint-Gillis, weer een strafworp en nog eens gemist. Na vijf minuten is het dan toch raak en staan de bordjes weer  gelijk. RKC neemt een paar minuten later toch weer de bovenhand en komt terug voor 6-7. Met nog een kwartier te gaan neemt Sint-Gillis-Waas nu een time-out. Het spel gaat wel over en weer maar de kansen  worden gemist. Af en toe lukt er dan toch eens een schot en zo komt RKC 6-8 voor. En dan gaat het opeens snel. Op een paar minuten tijd wordt het 7-10. Wat later lijkt de match gewonnen voor RKC. Ze komen 7-11 voor.  Met nog vijf minuten te gaan is de stand 8-12 geworden. In die laatste minuten gebeurt er nog weinig behalve een paar wissels en een doelpunt van RCK . Eindstand 8-13

NKRU3045.JPG                           SPLT6281.JPG

foto's www.korfbalfoto.be