Op weg naar Lotto Arena

Het doek is gevallen over de reguliere competitie. Op de laatste speeldag vielen ook de laatste beslissingen. Borgerhout/GW, vorig jaar nog kruisfinalist, zakt naar de promoleague ondanks een late remonte. Vijf van de acht punten werden in de laatste drie wedstrijden behaald. AKC, zonder puntenverlies, eerste in de promoleague neemt zijn plaats aan de top weer in. Riviera, de laatste jaren altijd present in Herentals, neemt het in de runner-up op tegen Vobako. Zo komt de droom van voormalig korfballer van het jaar Mitch Lenaerts om ooit eens in de Lotto Arena te spelen ook uit. Maar zeker niet op de manier die hij wenste. Voor Vobako is die wedstrijd de bekroning van een sterk zaalseizoen. Zij waren de enige ploeg die AKC bijna puntenverlies aan smeerden. Die wedstrijd duurde exact zes seconden te lang.

Er komt zeker verandering in de league. Meeuwen en Kwik konden zich handhaven op het hoogste niveau. Minerva keert daar niet terug. Ook in de promoleague blijft Temse en wordt Verde vervangen door Catba. Vrijdagavond beslissen ASKC en Floriant wie de zestiende leagueclub wordt.

De spanning onderaan was in beide reeksen zelden gezien. In de topleague eindigden de laatste vier binnen één punt en was het doelsaldo beslissend voor de degradatie.

Bovenaan was het iets minder spannend. De top vier lag al een tijdje vast. Boeckenberg kende dit keer geen Europacup dipje en eindigt ruim bovenaan. Scaldis liet het de laatste weken wat afweten maar had toen al lang de tweede plaats binnen. Ook Voorwaarts en Meeuwen waren de laatste weken wat wispelturig. Zaterdagavond staan ze tegenover elkaar met een plaats in de Lotto Arena als inzet.

We beginnen om 19u met Boeckenberg – Meeuwen. Voor afgelopen weekend hadden er weinig durven inzetten op Meeuwen. Maar tijdens de algemene repetitie vorige zondag lieten de Meeuwen zien dat ze het de Panters best moeilijk kunnen maken als ze hun dagje hebben. Natuurlijk heeft Boeckenberg zijn ervaring mee. Al missen ze met Sofie Goossens wel een sterkhoudster. Vervangster Karen Van Camp deed het de afgelopen weken echter niet slecht. Hun herenviertal hoort bij de beste van het land. Bij het jeugdige Meeuwen rekenen ze op Yannick Wauters en hun vlot scorende dames om toch een gooi te doen naar de Lotto Arena. Ze hebben het grote voordeel dat er niks meer moet en hun seizoen meer dan geslaagd is.

Wat scorend vermogen langs dameszijde betreft is Voorwaarts ook in het voordeel tegenover Scaldis. Niet voor niks staan er drie Voorwaarts meisjes (Julie Caluwé, Annick Dekeyser en Annelies Vandenberghe) in de top vijf van de trofee Jerry Aerts. Maar aan de andere kant staan daar natuurlijk Bart Cleyman en David Peeters. Samen goed voor een gemiddelde van vijftien doelpunten per wedstrijd. Wie van de Voorwaarts mannen gaat die twee aan banden leggen?

Dus … krijgen we voor de zoveelste keer een Boeckenberg-Scaldis in de Lotto Arena of komt er toch een verrassing uit de bus ? Zaterdagavond in het Bloso Centrum Netepark in Herentals kan u het live meemaken. U komt toch ook ?

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 8/03/2012