Wie betaalt het gelag?

Op de laatste speeldag van de korfballeague moeten nog enkele vragen beantwoord worden. De meesten hebben te maken met de onderste regionen van de rangschikking.

In de topleague is Boeckenberg eerste en Scaldis tweede. De Panters kunnen gedeeltelijk zelf bepalen wie ze volgende week in Herentals partij geven. Bij winst tegen Meeuwen wordt datzelfde Meeuwen hun tegenstander. In het andere geval wordt het uitkijken naar het resultaat van Sikopi–Voorwaarts. Daarmee zijn we dan ook in de ‘strijd’ om plaats zeven te vermijden beland. Wie heeft hier de beste papieren? Riviera, momenteel zevende, neemt het op tegen het al veroordeelde Borgerhout/GW. Gemakkelijk? Dat zouden we zo niet durven stellen. De Zebra’s kunnen bevrijd spelen en hebben niks te verliezen. Bij Riviera zal het waarschijnlijk stressen zijn. Zelfs bij winst is paars-wit nog altijd afhankelijk van het resultaat van de andere twee wedstrijden. Eerst en vooral Sikopi – Voorwaarts. Na een aantal slechte prestaties lijkt de linkeroeverploeg net op tijd zijn draai gevonden te hebben. Bij winst zijn ze altijd gered. Elk ander resultaat wordt rekenen. Voor Voorwaarts is een nederlaag geen drama maar slecht voor het vertrouwen voor de kruisfinale. Uiteindelijk zou Kwik wel eens kind van de rekening kunnen worden. Zij hebben van de drie ploegen het slechtste doelsaldo en moeten het opnemen tegen Scaldis. De great-old verloor zijn twee laatste wedstrijden en moet dus dringend herpakken om vertrouwen te halen tegen de kruisfinales. Drie nederlagen op rij zal zeker niet goed doen. Zondagavond weten we het.

In de promoleague ligt het iets eenvoudiger. AKC is eerst en gaat terug nar de Topleague. Vobako is tweede en speelt de runner-up. Verde kan nog enkel zevende worden als het zelf wint van Ganda, ASKC verliest van Minerva en ze ook nog eens een doelpuntensaldo van 30 stuks kunnen ophalen. Een quasi onmogelijke opdracht dus. Voor ASKC is het vermijden van de zevende plaats even moeilijk. Zelf winnen bij Minerva en hopen dat ze een doelpunten saldo van 27 tegenover Putse of zelfs 44 tegenover Temse kunnen overbruggen. We zijn er vrij zeker van dat in de promoleague de eindrangschikking vast ligt.

Ook bij de topschutters in beide reeksen zijn de nummers 1 voor 99,9% zeker. Daarvoor hebben de koplopers een veel te grote voorsprong. In de topleague worden het dus Julie Caluwé (Voorwaarts) en Bart Cleyman (Scaldis). In de promoleague zijn het Sofie Van Kerckhoven (Temse) en Kevin Cramm (Minerva).

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 28/02/2012