Borgerhout/GW degradeert ondanks 4de gelijkspel

Voorwaarts - Borgerohut/GW 14-14 (rust  11-6)

Borgerhout/GW opent de score via Peeters Jago, maar dan is het Voorwaarts die 5 maal op rij scoren.  Als je denkt dat ze mooi vertrokken zijn valt plots de motor stil.   Het is een woelig spel waarbij de aanvallen zeer kort zijn en de bal vaak van vak wisselt.  Borgerhout/GW maakt gebruik van het slordig spel van Voorwaarts en weet zo bij te benen.  Maar dan gaat Voorwaarts toch terug beter scoren en kan tegen de rust het verschil terug vergroten tot 5 punten, ruststand 11-6.

In de tweede helft is het een totaal ander Voorwaarts op de plein. Het scoren gaat absoluut niet meer.    Borgerhout/GW ruikt zijn kans en komt dichter bij tot 11-10.  In de 45 minuut wordt een goal van Voorwaarts afgekeurd nadat de schotklok is stilgevallen.  Dan wordt de wedstrijd heviger want beide ploegen zouden graag winnen.  Bij 14-13 in de 58 min.  gaat Voorwaarts de bal rustiger rond spelen,  in  aanval wordt tweemaal door een foute pas de bal verloren.  In de slot minuut brengt Bjorn Van Acker met een verschot de stand gelijk.  Borgerhout/GW verliest een belangrijk punt voor de runner up.  Riviera heeft 8 punten en Borgerhout 6 punten.  Maar Riviera heeft meer wedstrijden gewonnen.

Geschreven door: Sien Creve - Gepubliceerd op: 27/02/2012