Kwik zet operatie redding in

Meeuwen - Kwik 17-18 (rust 10-7)

In een matig gevulde zaal stond een duel op de affiche dat vooral voor Kwik erg belangrijk was met het oog op de redding en zo een langer verblijf in de hoogste korfbalklasse.

We kregen een blitzstart van Meeuwen, via 2 x Renske Dardenne, Laura Durwael en Jani Janssens lipen ze na 10 minuten 4-0 uit. Het leek wel alsof Kwik zich gewillig naar de slachtbank zou laten leiden. Maar, schijn bedriegt. Gestaag knabbelden ze aan hun achterstand, niet in het minst door hun aanvoerden Ben Wouters en dame in vorm Chana Solie. En zo stonden 10 minuten later de bordjes weer gelijk (7-7).  Via 2 strafworpen kwam Meeuwen 9-7 voor. Ondertussen had Kwik ook nog een strafworp gemist. Het was echter Kevin Hens die via een mooie inloper de ruststand vastlegde (10 – 7).

Tijdens de rust is er blijkbaar serieus aan peptalk gedaan door coach Nelen, want we kregen een zeer gretig Kwik te zien. Na 5 minuten in de tweede helft stond de stand dan ook weer gelijk (10 – 10). Meeuwen kon nog even weerwerk bieden, maar na 10’ vonden de bezoekers het welletjes.  Langzaam maar zeker bouwden ze een voorsprong uit. Met nog 8 minuten op de klok stonden ze 3 korven voor. Wat volgde was een zinderende wedstrijdeinde. Niet echt hoogstaand korfbal, maar wel tactisch zeer sterk.  Meeuwen kon nog terugkomen tot 17 – 18 met nog ruim 1 minuut te gaan. De bezoekers bleken echter het meest uitgekookt en konden de wedstrijd onder controle houden en zo de 2 punten mee naar Merksem nemen. Of dit hun redding betekend zullen we volgende zondagavond weten.

Echt topkorfbal kregen we niet, daarvoor waren er teveel slordigheden en missers. Maar in deze fase van de competitie telt alleen het resultaat.

Topscoorders waren Jani Janssens bij Meeuwen (9) en Ben Wouters bij Kwik (7)

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 26/02/2012