Galawedstrijd

AKC – Minerva 24-19 (11-7)

De sfeer van de grote dagen in Kwik Indoor. Een afgeladen tribune vol rood-witte supporters zorgde al lang voor de aanvang voor ambiance bij deze laatste thuiswedstrijd van AKC. Er was tevens een ruime delegatie van Vobako aanwezig. Deze wedstrijd had voor Minerva en Vobako immers nog belang voor de tweede plaats en een ticket voor Lotto Arena.

Zonder voor echt hogeschool korfbal te zorgen gaven de beide teams het publiek wel waar ze voor gekomen waren.  Tomeloze inzet en een leuke wedstrijd. De eerste tien minuten vlogen voorbij . Doelpunten, kansen om en om en een 5-4 stand in het voordeel van AKC. Het volgende stuk was minder qua afwerking maar beide teams knokten voor elk kansje. Minerva gaf zich zeker niet gewonnen. De laatste tien minuten van de eerste helft werden aangevat met een 6-6 stand. En dan volgende misschien wel de beslissende faze van de wedstrijd . Binnen de minuut zorgden drie AKC-dames met een doorloper voor een 9-6 . De eerste kloof was een feit. Aan de rust was het 11-7.

Na de pauze zette AKC nog een tandje bij en in vijf minuten liepen ze weg naar een 15-9 voorsprong. Over en out voor Minerva ? Helemaal niet. De scoremachine van rood-wit viel stil en Minerva kwam terug in de match. Met nog 12 minuten te spelen werd het 17-15. Die inspanning kon Minerva echter niet volhouden . De laatste tien minuten kwam er terug evenwicht in de partij. AKC vond zijn drive terug en ook de doelpunten bleven niet uit. De toeschouwers werden nog wat verwend en zo kwamen we uiteindelijk bij een 24-19 in het voordeel van rood-wit.

Minerva moet nu al hopen op 2 misstappen van Vobako om alsnog de Lotto Arena te halen. AKC neemt volgend seizoen de plaats in van Borgerhout/GW in de Topleague.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 26/02/2012