U bent hier: Skip Navigation Links

Super weekend

Na een speeldag met toch wel verrassende resultaten zijn we toe aan de voorlaatste speeldag. Ligt alles zondagavond in zijn definitieve plooi? Of vallen de beslissingen echt op de laatste speeldag? De topper is er op zondag met Scaldis – Boeckenberg. Beide teams kregen vorig weekend een serieuze opdoffer te verwerken. Scaldis met de onverwachte nederlaag bij Borgerhout/GW , Boeckenberg met het verlies van Sofie Goossens. Boeckenberg blijft ook na zondag in de pole voor plaats 1. Gaan de gedoodverfde kandidaten voor Lotto Arena al in hun kaarten laten kijken of wordt er verstoppertje gespeeld. Voor de plaatsen 3 en 4 lossen Meeuwen en Voorwaarts elkaar van geen vin. Brengt volgende zondag afscheiding tussen beiden?

 

Ook onderaan is alles nog mogelijk. Borgerhout/GW won wel van Scaldis maar schiet daar niet veel mee op door de winst van Sikopi bij Kwik. Het enige wat we met bijna zekerheid kunnen stellen is dat de winnaar van Riviera – Sikopi op zaterdagavond zich veilig speelt.  Voor de verliezer wordt het nog bang afwachten. Voor Borgerhout/GW lijkt Lotto Arena nog het hoogst haalbare aangezien zij het merendeel van hun punten gehaald hebben via gelijke spelen en in de eindafrekening bij gelijke punten eerst het aantal gewonnen wedstrijden telt. En ook Kwik dat aan zijn goede seizoensstart geen vervolg meer kon breien zit nog in slechte papieren.

 

Wat die Lotto Arena betreft , daar kan dit weekend in de promoleague ook al een beslissing vallen . Indien Vobako wint van Ganda en Minerva verliest van AKC plaatsen de Kempenaars zich voor Lotto Arena.  In de promoleague is het vooral super-weekend voor de teams onderaan. Gezien de stand en het programma op de laatste speeldag kunnen de degradatie toppers Putse – Verde en Temse – ASKC wel eens beslissend zijn. Vooral voor Verde kan het league avontuur  na zondag afgelopen zijn. Voor de andere verliezer wacht het runner-up duel met Floriant dat maar wat graag zijn plaats in de league terug zal willen.

 

Alle ingrediënten dus aanwezig om er terug een spannend topkorfbal weekend van te maken.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 22/02/2012
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune