Rviera zet operatie redding in

Riviera - Meeuwen 19-17 (rust 12-7)

Geen mooie wedstrijd maar wel 2 belangrijke punten voor de Purples Wolves. Vandaag een totaal anders spelend Meeuwen dan vorige week. Riviera duidelijk zelfverzekerd en op zoek naar de prooi, de broodnodige punten dus.

In de 2de minuut kreeg Meeuwen via Wauter Yannick de kans om via een strafworp de openingsscore te maken, doch miste deze kans.  We moesten wachten tot in de 11de minuut toen Riviera via Dennis Vermeiren scoorde met een ver schot. Daarna ging het gelijk op naar 3-2 in de 13de minuut. In de 15de minuut kon Riviera een eerste kleine 2 puntenkloof maken, wat later voldoende bleek om te vergroten. Echter de kwaliteit van de wedstrijd ging er niet op vooruit, het was zeker geen mooi potje korfbal. Het was aan beide kanten een zeer nerveus spelpatroon met veel fouten en slechte passes. Naar de rust toe had Riviera de voorsprong vergroot naar 5 punten en Meeuwen slaagde er niet in om de opgelopen achterstand dicht te rijden. Ruststand was 12-7.

Na de rust was het Meeuwen dat 2 maal achter elkaar scoorde en de bordje op 12-9  bracht. Daarna was het opnieuw afwisselend scoren, maar in de 44ste minuut was het Meeuwen dat via Wauters Yannick terug kwam tot op 2 punten, 14-12.

Maar dichter dan 2 punten geraakte Meeuwen niet. De spelkwaliteit verbeterde er helemaal niet op en de zenuwen en frustraties waren zeer groot bij diverse spelers. In de voorlaatste minuut kwam Meeuwen ( dat de ganse wedstrijd  achter stond) nog terug tot op 1 punt via de ingevallen Emily Vermeeren 18-17.

Toen werd het  nog even kantje boordje, zou er toch een gelijk spel door de mand vallen?

Het was echter Mitch Lenaerts die het beslissend doelpunt maakte in de laatste minuut voor de purples wolves.

Het team dat zich vandaag het best kon beheersen (Riviera) in zulke stress-situaties won de wedstrijd met een eindstand van 19-17 .

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 19/02/2012