Wedstrijd zonder winnaars

Boeckenberg – Voorwaarts 20-19 (rust 10-8)

Op papier leek het een leuke affiche. De wedstrijd tussen de nummer 1 en 3 uit de rangschikking. Uiteindelijk werd het een wedstrijd zonder winnaars met nog een serieuze afknapper op het einde. Boeckenberg pakt de twee punten maar verliest sterkhoudster en korfbalster van het jaar Sofie Goossens net nu de belangrijkste faze van het kampioenschap er aan komt. Voorwaarts weet nu dat het met de beteren kan wedijveren in de (kruis)finales maar verliest in een tumultueus slot een toch wel verdiend punt. En het neutraal publiek kreeg niet de wedstrijd die ze hadden verwacht.

Over naar de wedstrijd zelf. Boeckenberg begint het snelst maar een afgekeurd doelpunt snijdt hen de adem af, waardoor Voorwaarts vlot tot 1-4 kan uitlopen. De Panters nemen echter vanaf dan het heft in handen en beginnen aan een inhaalrace. Het vak Duronjic-Janssens komt echter te moeilijk tot scoren zodat Voorwaarts nog gemakkelijk aan de leiding blijft. Op het kwartier is het 4-6. Zo gaat het verder tot 6-8 met nog een kleine tien minuten op het bord. Daarin slaat de motor van Boeckenberg toch aan zodat ze bij de rust 10-8 voor staan.

Als na de pauze Veronique Biot voor de 11-8 tekent denkt iedereen dat de Panters nu wel vertrokken zijn. Niets is echter minder waar. De duels, vooral in de paalzone, worden bitsiger en Boeckenberg kan geen mooie aanvallen op de mat toveren. De bal geraakt niet door de mand. Voorwaarts neemt het heft in handen en gaat er op en erover. Op 8 minuten van het einde wordt het 15-17.

En dan komt die noodlottige 53ste minuut. Sofie Goossens komt ten val en een voorbij lopende heer trapt onopzettelijk op haar arm. Resultaat een dubbele armbreuk. De wedstrijd ligt minutenlang stil terwijl Sofie verzorgd en afgevoerd wordt. (Ondertussen weten we dat Sofie waarschijnlijk deze avond het ziekenhuis mag verlaten – we wensen haar een spoedig herstel toe).

Na een korte opwarming van de aangeslagen spelers, na deze lange onderbreking, kan de wedstrijd terug van start gaan. Iedereen vraagt zich af hoe Boeckenberg deze slag zal te boven komen. Als Jens Janssens de 15-18 scoort gaan we de laatste vijf minuten in. En dan komt de grinta die Boeckenberg een ganse wedstrijd leek te ontberen plots boven. In minder dan een minuut zetten ze de scheve situatie recht 18-18. Ook als Voorwaarts terug voor komt valt de gelijkmaker in de volgende aanval. En terwijl Voorwaarts in de slotminuut nog over een scheidsrechterlijke beslissing discussieert knalt Jesse De Breamaeker de winnig goal door de korf. Boeckenberg wint met 20-19 maar echte vreugde levert dat niet op. Aan de rangschikking verandert er niks.

Bij Boeckenberg scoorden Jesse De Bremaeker en Nick Janssen er elk vijf. Bij Voorwaarts tekenden Julie Caluwé, Wim De Decker en Jens Janssens er elk vier.

1202_6825.jpg

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 19/02/2012