Kruisfinalisten gekend

Met nog 3 speeldagen te gaan is er al een aantal zekerheden in de topleague. De kruisfinales worden gespeeld door Boeckenberg, Scaldis, Voorwaarts en Meeuwen en Boeckenberg wordt minstens tweede. Bovenaan is het nog uitkijken wie van het duo Boeckenberg – Scaldis eerst wordt. Waarschijnlijk valt die beslissing volgende week als beiden het tegen elkaar opnemen. We nemen ook aan dat onze twee toppers geen steken meer laten vallen. Dan zijn de plaatsen drie en vier voor Voorwaarts en Meeuwen. Momenteel worden die enkel gescheiden door drie doelpunten verschil in het doelsaldo in het voordeel van Voorwaarts. Ze moeten alle twee nog spelen tegen Boeckenberg en verder elk tegen 2 ploegen uit de onderste helft van de rangschikking (Voorwaarts tegen Borgerhout/GW en Sikopi, en Meeuwen tegen Riviera en Kwik). Voor beiden wordt het dus nog spannend. Alhoewel het voor Meeuwen misschien niet veel uitmaakt. Als nieuwkomer, via de runner-up, als laatste je plaats in de topleague behalen en dan direct op een kruisfinaleplaats terecht komen is veel meer dan er bij de aanvang van het seizoen verwacht werd. Het jonge, fris van de lever spelende Meeuwen is dus duidelijk de seizoensrevelatie. Wie weet zorgen zij al niet voor een verrassing in die kruisfinales?

Onderaan is er nog van alles mogelijk. Met drie ploegen (Kwik, Riviera, Sikopi) binnen de twee punten is het nog lang niet zeker wie zich redt en wie er een ticket Lotto Arena (al is dat eerder een vergiftigd geschenk) binnen haalt. Kwik heeft op papier het moeilijkste programma, maar ook de meeste punten. Hier kan de wedstrijd van dit weekend tegen Sikopi alles beslissend zijn. Dit wordt en echte vierpunten wedstrijd. Voor Borgerhout/GW lijkt die Lotto Arena het nog hoogst haalbare. Vorig jaar nog kruisfinalist en nu zakken. Het kan verkeren voor de Zebra’s.

In de promoleague wordt AKC zonder een half mirakel dit weekend ook mathematisch kampioen. Dan zal het verblijf in de ‘Aldi-league’ (sorry Luc dat zal je nog een tijdje achtervolgen) tot een jaar beperkt zijn gebleven. Voor Vobako en Minerva zijn het nog drie spannende weken. Wie wordt er uiteindelijk tweede? De Kempenaars zijn voor het ogenblik in het voordeel omdat ze één gewonnen wedstrijd meer tellen. Ganda is de enige ploeg die kan uitbollen. Zij hebben niets meer te winnen of te verliezen. Ze kunnen eventueel nog spelbreker worden voor hun zwarte beest Vobako. Voor de vier onderaan is het nog spannender dan in de topleague. Hier zijn er slechts 2 punten verschil tussen de nummer 5 en de nummer 8. Binnen twee weken staat er dan ook een super-degradatie-zondag op het programma waar ze het tegen elkaar opnemen. Dan winnen zou wel eens super belangrijk kunnen zijn, want in de twee resterende wedstrijden wordt er telkens tegen iemand uit de top vier gespeeld. Wie daar nog punten kan sprokkelen maakt een goede kans op redding.

Van het topscoorders front zijn er geen wijzigingen te melden. In de topleague blijven Bart Cleyman (Scaldis, 81) en Julie Caluwé (Voorwaarts, 46) nog altijd onbedreigd de kop houden. Ook in de promoleague zijn Kevin Cramm (Minerva, 72) en Sofie Van Kerckhoven (Temse, 49) nog altijd primussen. Zonder tegenslagen worden ze waarschijnlijk alle vier de eindlaureaten.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 17/02/2012