U bent hier: Skip Navigation Links

De laatste loodjes

Nu het interland weekend achter de rug is kunnen we ons weer volop concentreren op de slotfase van de korfballeague. Met nog vier wedstrijden te gaan naderen we stilaan de ontknoping. In de topleague is het volgende weekend een vrij belangrijk. De top vier (Boeckenberg, Scaldis, Voorwaarts en Meeuwen) speelt namelijk tegen de onderste vier (Kwik, Riviera, Sikopi en Borgerhout/GW). Als de logica gerespecteerd wordt en de top vier wint dan zijn zondagavond de vier kruisfinalisten ook met mathematische zekerheid bekend. Ze hebben dan nog drie weken de tijd om uit te maken wie tegen wie uitkomt. Voor de vier onderaan worden het dan ook nog drie bange weken. Slechts twee teams kunnen zich definitief redden. Eentje ziet er zich veroordeeld tot een seizoen promoleague , een ander heeft nog een alles of niets wedstrijd in de Lotto Arena. Momenteel zit vooral Borgerhout/GW in slechte papieren. De derde van vorig seizoen heeft dit jaar nog niet kunnen winnen en heeft dus ook in het aantal gewonnen wedstrijden een achterstand weg te werken. Met nog drie wedstrijden tegen top vier ploegen is dat zeker geen gemakkelijke klus. Ook Kwik en Sikopi hebben geen gemakkelijk programma. Dat van Riviera oogt alleen iets gemakkelijker maar het zal vooral in de rechtstreekse confrontaties zijn dat er punten gepakt moeten worden. Of zou de top vier nog ergens iets laten liggen ?

Ook de stand bij de topscoorders valt stilaan in een definitieve plooi. Wie zal Julie Caluwé (Voorwaarts)  bij de dames nog van haar eerste trofee ‘Jerry Aerts’ af houden? Veertien doelpunten inhalen op vier wedstrijden zien we zelfs Annelies Vandenberghe niet doen. Bij de heren heeft Bart Cleyman 5scaldis) er momenteel negen voor op ploegmaat en korfballer van het jaar David Peeters. Soms kan het bij de heren snel gaan, maar Bart heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd minder dan vijf maal gescoord. Dus ook hier geen simpele opdracht.

 

In de promoleague is het dit weekend net andersom dan in de topleague. Hier neemt de top vier het tegen elkaar op. Vooral leider AKC kan thuis tegen Ganda profiteren van de clash tussen Vobako en Minerva , met de tweede plaats als inzet en zo al beginnen denken aan een titelviering. Onderaan de klassering zijn het vooral de winnende teams van volgend weekend die een goede zaak doen. Met vier ploegen in een marge van twee punten (Temse heeft er zes, Putse , ASKC en Verde elk vier), zal het hier spannend blijven tot de laatste speeldag. Winst tegen een rechtstreekse concurrent betekent dus eigenlijk meer dan 2 punten. Wie zal het halen ?

In de topschutterslijst zijn Sofie Van Kerckhoven (Temse) en Kevin Cramm (Minerva) de primussen. Kevin steekt met 16 doelpunten voorsprong al een stevige hand uit naar de trofee. Sofie heeft ‘slechts’ zeven stuks voorsprong.

 

Ter info :  ondertussen zijn bij alle in de league nog actieve spelers het aantal interlands aangepast tot en met vorig weekend. Opgelet : we tellen alleen de caps bij u21 u23 en Diamonds !

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 9/02/2012
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune