Purple Wolves op rooftocht

Riviera - Voorwaarts 26-19 (rust 15-11)

Een goed gevulde zaal op Kattenbroek, op het programma een zeer belangrijke wedstrijd, zeker voor Riviera die uit de degradatiezone wil geraken.

Voor aanvang worden vanwege Ri4A het scheidsrechters duo (Geoffrey Picqueur en Johan Ghyselinck) van het jaar en onze hooggeplaatste dame bij het Wada ( Annelies Vandenberghe) die de trofee erebeker KBKB daags voordien behaalde, in de bloemetjes gezet, en  de spelers van Voorwaarts hebben allen ook nog een fles Cava voor beide scheidsen als presentje.                       Mooie start van een zeer belangrijke wedstrijd en een verdiend eerbetoon.

In de 2de  minuut opent Kristof Van Campen de score voor de Wolves (Ri4A). Korft daarna scoort ook Dennis Vermeiren , zodat in de 4de minuut de stand op 2-0 staat voor Ri4A.  Voorwaarts reageert via Jens Janssens en wordt het in de 5de minuut 2-1.  Riviera gaat er voluit voor en wat Voorwaarts ook doet, ze kunnen niet voorkomen dat Ri4A in de 21ste minuut een eerste deftige kloof heeft geslagen van 5 doelpunten, het is dan 10-5. Kunnen de Wolves dit behouden? De Elsdonckers werken zeer hard aan de achterstand en komen terug tot op 12-9 in de 25ste minuut, en kunnen net voorkomen dat de kloof niet groter wordt. In de 30ste minuut kan Wim De Decker de ruststand op 15-11 brengen. Kort voor de rust liep de assistent coach  van Voorwaarts nog tegen een gele kaart aan.  De Wolven van Riviera hebben een kleine voorsprong, maar is dat al voldoende?

In de 2de helft moeten we 5 minuten wachten voor het eerste doelpunt, ditmaal van Mitch Lenaerts.  Maar het ziet eruit dat Voorwaarts op achterstand zal blijven. Ze kunnen opnieuw terug komen tot op 4  punten via Annelies Vandenberghe, maar daarna wordt de kloof door Ri4A uitgebreid naar 6 à 7  doelpunten. Het is geen makkelijke wedstrijd, eerder een harde wedstrijd naarmate het einde in het zicht komt en de scheidsrechter kan niet anders dan nog een gele kaart geven aan Janssens Jens van Voorwaarts en kort daarop ook aan Ri4 speler Reestman Dave. De stand is dan 22-17. Via Mitch Leanaerts  en Dennis Vermeiren wordt de kloof 8 doelpunten in de 57ste minuut 25-17. Voor Voorwaarts speler Jens Janssens is dit blijkbaar teveel van goede en loopt hij tegen zijn 2de gele kaart aan, gevolgd door rood. Voor de laatste 2 minuten mag Verbruggen Jens hem komen vervangen. Annelies Vandenberghe en Brice Mardesson kunnen nog scoren voor Voorwaarts, maar ze kunnen niet verhinderen dat de kloof 7 doelpunten bedraagt, zijnde 26-19, en een verdiende winst voor de purples wolves.

Is dit voldoende voor Ri4A om de degradatiedans te ontlopen? Morgen is de wedstrijd tussen Borgerhout/GW en Sikopi van zeer groot belang hiervoor. Ook voor Meeuwen is deze uitslag belangrijk, en zeker als ze koploper Scaldis kunnen verslaan.

Scoorders per team à

Riviera: Driesen Jill (3) – Cools Sabrina (1) – Van Campen Kristof (4) – Lenaerts Mitch (9) - Vermeiren Dennis (8) – Reestman Dave (1) = totaal van 26

Voorwaarts: Caluwe Julia (2) – Vandenberghe Annelies (5) – De Decker Wim (6) – Janssens Jens (3) – Mardesson Brice (2) – Van Pelt Jef (1) = totaal van
Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 29/01/2012