Meeuwen pakt in extremis volle buit

Meeuwen - Scaldis 18-17 (rust 7-7)

We kregen een  vlotte start van Scaldis. Na 9 minuten stonden ze al 0-3 voor via 2 strafworpen van Bart Cleyman en een doelpunt van de korfballer van het jaar David Peeters. Toen plots consternatie op de bank van de Royals. Nicky Peeters blesseerde zich en moest vervangen worden door Britt Logisse. Maar dat maakte het verschil niet. Meeuwen begon langzaam maar zeker aan de achterstand te werken. En zo gingen we rusten met een, terechte, 7 – 7 stand.

Tot halfweg de tweede helft kon Scaldis de wedstrijd onder controle houden. Toen begon de motor te sputteren en bij Meeuwen vielen de ballen wel door de mand. Ze kwamen zo, op 3 minuten voor affluiten, 2 korven voor.  Maar aanvoerder Bart Cleyman kon, in één en dezelfde minuut de bordjes terug gelijk brengen. Met nog enkele seconden op de klok was het Meeuwen, via man van de match Yannick Wauters, dat toch nog kon scoren en zo de Royals puntenloos naar huis stuurde.

Topscorers: bij Meeuwen: Yannick Wauters (7). Bij Scaldis Bart Cleyman (7)

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 29/01/2012