Nog vijf weken voor de ontknoping

Nog vijf speeldagen te gaan en toch kunnen de eerste ‘zekere’ beslissingen dit weekend al vallen. Afgaand op de huidige rangschikking kunnen Scaldis en Boeckenberg zondagvond mathematisch zeker zijn van de kruisfinales. De spanning in de competitie verplaatst zich dus naar de andere regionen. De eerste vraag is daar wie kan Voorwaarts en Meeuwen nog bedreigen voor de plaatsen drie en vier? Beide ploegen hebben hun lot volledig zelf in handen. Ze mogen nog eens verliezen in de wedstrijd die ze elk nog hebben tegen een topper (Meeuwen tegen Scaldis en Voorwaarts tegen Boeckenberg) , als ze nog twee wedstrijden winnen tegen de ploegen die onder hen staan zien we hen ook in Herentals terug.

Plaats vijf is momenteel voor Kwik. Zij hebben nog een zwaar programma de komende weken, ze spelen nog tegen de ganse top vier. Om onaangename verrassingen te voorkomen kunnen ze best nog ergens een puntje proberen mee te pakken en tegen Sikopi te winnen.

In de onderste regionen wordt het superspannend. Wie zal zich redden, wie gaat naar de Lotto Arena en wie degradeert? Sikopi, Riviera en Borgerhout/GW beginnen zich stilaan zorgen te maken. Enkel plaats zes of hoger is veilig. De zevende plaats, met een wedstrijd tegen nummer twee uit de Promoleague is geen cadeau (remember AKC vorig seizoen). En degradatie is al helemaal te vermijden. Zoals AKC coach Tossens het afgelopen weekend nog verwoordde: ‘Ik heb zelden voor zo weinig volk gespeeld’. Het wordt dus bang afwachten en eindelijk proberen resultaten neer te zetten.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 26/01/2012