Niet voor hartlijders

Kwik - Borgerhout/GW 24-24 (rust 12-10)

Voor de wedstrijd was het al duidelijk. Beide teams zouden voluit voor winst gaan. Kwik kan elk puntje gebruiken om zich veilig te stellen, BGW moet hoogdringend aan operatie redding beginnen. We begonnen met 1 minuut stilte. Dit zou de laatste minuut worden dat het stil was in de zaal.

Van in de beginminuten gingen beide ploegen voor de volle buit. Gelijkopgaande scores, stevig verdedigend werk en zo mogelijk nog steviger aanvalsfasen. Het typeerde het belang dat de teams aan deze wedstrijd hechtten. Even kon Kwik een kleine afstand creëren, maar verder dan 3 doelen verschil kwamen ze niet. We gingen rusten met een 12 – 10 voorsprong voor de thuisploeg, waar we een erg bedrijvige Liesbeth Bollaerts en Ben Wouters zagen.

Na de thee gingen beide ploegen op het niveau van de eerste helft verder. Maar stilaan raakten de gemoederen op de banken, en dan vooral die van BGW, verhit. Dit resulteerde in een gele kaart voor ass. coach Andy Gilles.   Dit kon geenszins de gemoederen bedaren en het leek even alsof de assistent scheidsrechter vogelvrij verklaard werd. De bank van BGW was het duidelijk niet altijd eens met het oordeel van deze man. De belangen waren dan ook groot. Na ingrijpen van de scheids werd het, gelukkig maar, rustiger op de banken en kon de wedstrijd doorgaan waar het moet, namelijk op het veld. De laatste 6 minuten waren verre van gezond voor mensen die hartproblemen hebben. Kwik gaf een 23 – 21  voorsprong uit handen. De zenuwen waren niet altijd onder controle en dat resulteert dan meestal in minder zuiver korfbal. Het was ook nu niet anders en BGW was de minst nerveuze ploeg. Zo konden ze zelfs op 2 min van het einde één doelpunt voorsprong nemen. Maar het was Kwik dat uiteindelijk toch nog een punt kon thuishouden. Slot van een thriller die onbeslist eindigde, 24 – 24.

1201_6489.jpg  Beleef de wedstrijd opnieuw op KorfbalTV

Geschreven door: Rony Van Ginkel - Gepubliceerd op: 24/01/2012