Leider door het oog van de naald

Vobako – AKC 25-26 (rust 15-11)

Hitchcock had het niet beter kunnen verzinnen. Een zelden geziene achtervolging en een zelden gezien slot. Vobako – AKC was geen wedstrijd voor hartlijders.

De thuisploeg neemt het heft resoluut in handen. Ze lopen dadelijk 2-0 uit. AKC probeert weerwerk te bieden, maar de afwerking wil niet lukken en zo loopt men de ganse eerste helft achter de feiten aan. Na 22 minuten bereikt Vobako zijn maximale voorsprong bij 12-6. Tegen de rust zijn er daar al twee afgedaan 15-11.

Wie denkt dat de leider na de pauze wel orde op zaken zal stellen is er aan voor de moeite. Integendeel. Het is de terug Vobako dat het heft in handen neemt. Na tien minuten spelen staan er terug zes verschil op het bord (20-14). AKC probeert wel te naderen en komt een paar keer tot op twee doelpunten maar op zeven minuten van het einde heeft Vobako nog alles in handen (25-21). En dan stokt het voor de Kempenaars. AKC komt langzaam maar zeker terug. Met minder dan een minuut te gaan komt de gelijkmaker er. Tot grote vreugde van alles wat rood-wit is (25-25). Beide ploegen zoeken nu de ultieme kans op de overwinning. Het is AKC dat op zes seconden van het einde de winnende treffer binnen prikt en zo voor de enige keer deze wedstrijd aan de leiding staat. De ontlading is enorm en wordt alleen maar groter als een paar minuten later de uitslag van Minerva – Ganda (16-16) binnen sijpelt. Van de hel (van de Kempen) naar de hemel (van de Topleague?) op een paar seconden. Sport blijft verrassend. Voor Vobako is de nederlaag dubbel zuur.

Beelden van deze wedstrijd op Korfa!

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 24/01/2012