Boeckenberg wint eerste Europacup wedstrijd

Boeckenberg - Orel 34-18 (rust 19-10)

Verslag ter plaatste van Dirk Poschet

Via Jef en Vero doen we de vakken wisselen en Sofie, zuiver in de afwerking vandaag, schiet 3-0 binnen.  Orel laat niet betijen, temeer omdat het tweede aanvalsvak doelpunt 4 niet door de mand krijgt.  Een strafworp van Yannik op de steun/blok en de bal gaat op de stip, naast, herhaling voor te vroeg in komen, binnen.  Yannik zet dit recht uit vrijworp.  Een foutje van Sanne bij de opstelling in rebound wordt afgestraft, 4-2.  Met twee strafworpen, een aan elke kant, gaat het naar 5-3.  Karen schiet 6-3 binnen, Matthi krijgt meteen het tegendoelpunt binnen.  Vakwissel, zuivere Sofie, inworp, schot tegen Yannik.  Hans wil herinneren aan de opdrachten en neemt een time out, nadat de Russen de aansluiter binnenmikten.  Succesvol die herinnering met 4 treffers op rij in 3 min. grijpt de walRus – coach van Orel met serieuze hangsnor – ook naar zijn rood bordje.  Nick heeft ondertussen het vizier op scherp gekregen en knalt de ballen rustig door de mand.  Zo gaat het van 11-7 met een vrijworp en strafworp naar 14-8 door Vero, schotje uit het achterveld.  Met schoten van Matthi, Yannik en Karen lopen we vlot verder uit.  Na een schot tegen Yannik leggen Nick en Vero de ruststand vast.

Tijd om anderen van de sfeer te laten proeven.  Een minuut na de start van de tweede helft brengt Hans Davor, Nikki en Sara tussen de lijnen; Yannik , Karen en Sanne mogen op de bank genieten van het puike werk.  Even is het zoeken, tot Davor toont dat hij veel te snel is voor zijn tegenstander, enkel foutief te stoppen is, maar ook strafworpen kan omzetten.  Nick : tik, tik.  En terug Davor.  Tijd om de supporters te verwennen en toch wel een beetje met de tegenstander te dollen.  Zo ongeveer halverwege komt Jesse tussen de lijnen en mag Matthi gaan rusten.  Jesse geeft meteen zijn visitekaartje af : zijn eerste schot is binnen, 26-14.  De Russische coach heeft het nu wel begrepen en begint ook te wisselen.  Hans neemt zijn time out en Orel iets later.  En dan krijgen de supporters echt waar voor hun centen of zloty’s.  Sara pakt een rebound, boven een heer uit en bedient Jesse die in de vlucht zijn inloper afwerkt.  Na een schot van Sofie pakt ook Nikki een rebound tegen een heer passeert naar de inlopende Nick, die mist maar Davor heeft een knappe tip-in in huis om dit werk te verzilveren.  En dat hij een stevige jongen is mag zijn tegenstander in de rebound ook ondervinden.  Met een knappe lange pas binnendoor geeft Jesse de inlopende Nick het doelpunt bijna cadeau.  Zowaar de Nederlandse handen gaan op mekaar.  De Russen blijven wel doorspelen en kunnen zo op het einde met 3 doelpunten nog een min of meer fatsoenlijke uitslag neerzetten.

Geef ‘m maar eens ongelijk, onze coach.  De tegenstander bleek een maatje te klein.  Toch bleef het een aangename en faire wedstrijd, die door de Hongaarse scheidsrechter zonder al te veel vergissingen aan de meet werd gebracht.  Opvallend in ieder geval is de gretigheid van onze spelers om tussen de lijnen te geraken.  Natuurlijk met 3 in plaats van 4 wedstrijden is de speeltijd minder, toch zit er meer achter.  Aan de andere kant zag de tribune al behoorlijk blauw vandaag en de harde kern kon zich naar hartenlust uitleven om iedereen een leuke wedstrijd te bezorgen.

De après in de bar een verdieping lager werd zowaar ook gesmaakt door de Nederlandse supporters.  Op “Todde mij, todde mij” swingden ze lekker mee.  En de Polen haalden de camera of GSM boven om deze vreemde Boeckenberg traditie digitaal vast te leggen.

Het feestje is begonnen, op naar de wedstrijd van morgen waarin Benfica onze tegenstander wordt.  Zij wonnen 19-16 van Kolin, die op de vierde plaats staat in de IKF ranking.  Een fraaie prestatie van de Portugezen.

SPLT7783.jpg

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 19/01/2012