Machtsverhoudingen gerespecteerd

Borgerhout G/W – Boeckenberg: 15 - 29 (rust 10-15)

Voor de wedstrijd zou je denken dat dit een makkie ging worden voor de leiders. Echter in de zaal van Borgerhout gaan spelen is niet altijd simpel. En dat bleek ook in de eerste helft.

Borgerhout opende meteen in de eerste minuut de debatten. Vrijwel onmiddellijk daarna kwamen de bezoekers terug langszij. En zo ging het 26 minuten verder. Gelijk opgaande scores, 2 teams die geen duimbreed toegaven. In de 27° minuut staken de bezoekers even een tandje bij en liepen zo uit tot een, al bij al ruime,  ruststand van 10 – 15.

De tweede helft kwam traag op gang. We moesten wachten tot de 39° minuut alvorens we weer een doelpunt te zien kregen. Vanaf dan was echter het hek van de dam voor de landskampioen. Quasi  zonder tegenstand speelden ze de wedstrijd uit. Lang uitgesponnen aanvallen, mooie afwerkingen, zelfs achterwaarts scoorden ze. Eindstand was dan ook een logische 15 – 29.

Topscoorders van dienst waren Davor Duronjic (9) en Jesse De Bremaeker (9).

Boeckenberg is klaar voor de Europacup.

Herbeleef de wedstrijd op KorfbalTV

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 16/01/2012