Voorwaarts blijft op plaats 3

Voorwaarts - Sikopi 18-16 (rust 10-5)

Ook voor deze teams hun  eerste wedstrijd van het jaar 2012 in de topleague.

Geen goed begin van beide teams. Het duurde tot de 5de minuut alvorens er gescoord werd door Voorwaarts via Wim De Decker. De ontlading was groot, maar van korte duur, want in de 7de minuut maakte Sikopi gelijk via Johan Moons.

Daarna loopt Voorwaarts uit tot 4-1 in de 14de minuut. Sikopi heeft problemen om een passend antwoord te geven, en Voorwaarts is ook niet zo best bezig en kan er niet van profiteren. De bordjes hangen bij de rust op 10-5,  niet zo bijzonder.

Na de rust kan Sikopi direct scoren via Andy Van Daele, en zijn ze duidelijk van plan om het beter te doen dan in de 1ste helft. Inderdaad kunnen ze terugkomen tot op 3 doelpunten in de 36ste minuut via Yve Van Harneveldt. Maar dan steekt Voorwaarts terug een tandje bij en loopt terug uit, in de 45ste minuut  staat de score op 16-11 .

Sikopi coach Guy Junes zet via een Time Out de neuzen terug in de goede richting en op 3 minuten van het einde is de spanning er terug.  17-15 is dan de score via Andy Van Daele.

Echter direct daarop weet Voorwaarts via een penalty, omgezet door Wim De Decker de winst te verzegelen (18-15).

In de 60ste minuut legt Yve Van Harneveldt de einduitslag vast op 18-16.

Eerlijk gezegd had iedereen een betere wedstrijd verwacht van zijn team, maar na de feestdagen is het schijnbaar voor iedereen wat moeilijker om de draad terug op te pakken.

Scores:

Voorwaarts     18                                                          Sikopi    16

Wim De Decker               = 6                                        Johan Moons            = 3

Julie Caluwe                     = 2                                        Yve Van Harneveldt = 4

Filip Van Rompaey          = 2                                        Andy Van Daele        = 4

Jens Janssens                   = 3                                        Philippa Jorissen       = 2

Brice Mardesson             = 2                                        Hendrikje Jorissen    = 1

Annelies Vandenberghe = 1                                       Jeroen Van de Velde= 2

Annick De Keyser              = 2

Gele kaart voor Sikopi speelster Jorissen Hendrikje