Panters toch te sterk

Boeckenberg - Riviera 23-18 (rust 13-9)

De eerste wedstrijd van het jaar 2012 in de topleague.

Een goed begin van beide teams. Na 5 minuten staan de bordjes op 4-2. Dat zijn 6 doelpunten door 3 heren, mooi verdeeld (Jeffrey Campers 2 (B) – Mitch Lenaerts 2 (R) – Nick Janssens 2 (B)).

Het zag er dus goed uit voor het verdere verloop van de match, maar toen  verzwakte de wedstrijd al en liep Boeckenberg uit naar 5 doelpunten verschil  in de 20ste minuut via een mooie beweging van Jeffrey Campers. Naar de rust toe kon Riviera nog 2 maal scoren en op een verschil van 3 doelpunten terugkomen, maar de ruststand was 13-9.

Na de rust begon Boeckenberg bijzonder zwak aan de 2de helft. In de eerste 10 minuten kwam het maar 1 maal tot scoren en Riviera 5 maal, daardoor kwamen de bordjes op 14-14 in de 40ste minuut.  Boeckenberg werd terug wakker en scoorde dan 7 maal op rij naar 21-14 in de 54ste minuut. Daarna verviel het weer in een zwakkere periode Boeckenberg kon nog 2 maal scoren en Riviera nog 4 maal. De eindstand was 23-18.

Het was een zeer zwakke wedstrijd van beide teams -  misschien was het late aanvangsuur (21.30u) hier de oorzaak , maar dit neemt niet weg dat Boeckenberg  af en toe wel mooie staaltjes korfbal heeft gegeven en qua geheel en vakwerking beter draait dan Riviera. Maar deze mooie acties waren schaars en duurden niet lang, de toeschouwers kregen maar 15 minuten echt mooi korfbal vandaag.

Laat ons hopen dat beide teams zich tegen het weekend bezinnen en herbronnen, want  anders kunnen ze beide wel eens voor verrassingen komen te staan in het vervolg van de zaalcompetitie.

Scores:

Boec kenberg:    23                                                       Riviera:18

Campers Jeffrey = 4                                                     Lenaerts Mitch = 7

Janssens Nick = 8                                                         Peeters Laura = 2

Duronjic Davor = 3                                                       Cools Sabrina = 2

De Bremaeker Jesse = 6                                              Peeters Glenn = 1

Van Camp Karen = 1                                                    Van Camp Kristof = 2

Schilders Nikki = 1                                                        Pauwels Glenn = 3

Reestman Dave = 1

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 5/01/2012