Spanning tot de laatste seconde

Borgerhout/GW  - Meeuwen 17-17 (rust 12-11)

Beide teams komen met een andere inzet op de vloer. Bij winst kan Meeuwen de ambities bijschaven ,  de thuisploeg zou bij winst Riviera achter zich laten . Al na één minuut worden er twee stippen omgezet en om en om wordt er vlot gescoord vanuit alle hoeken van het vak .  Peeters vlamt twee bommen  van aan de zijlijn en Loos dolt met zijn tegenstander en scoort er de eerste helft 5. Meeuwen geniet van gestaltevoordeel en zoekt vooral het afstandschot maar dit hapert de ganse wedstrijd . Bij de rust noteren we  12-11 .

De tweede helft is een pak minder  , er wordt zelfs 9 minuten geen enkel doelpunt meer gescoord maar jan modaal kan aanvoelen dat het slot spannend zal worden . Beide teams gaan voluit voor de overwinning, de thuisploeg speelt zelfs de laatse 5 minuten met 4 spitsen .  Meeuwen zet twee junioren in maar ziet  Loos (ex Meeuwen ) zijn ploeg nog eens op gelijke hoogte brengen. De ingekomen Vervliet (ex borgerhout) prikt dan zijn ploeg nog eens op voorsprong maar een splijtende inloper brengt de thuisploeg weer gelijk. Meeuwen heeft met 30 seconden op de klok nog een ultieme kans op de volle buit maar benut de kans niet . Geen enkele ploeg verdiende te verliezen met als gevolg dat gedeelde punten als logisch mag beschouwd worden .

Herbekijk deze wedstrijd op KorfbalTV

Geschreven door: Harry Buvens - Gepubliceerd op: 5/12/2011